Publicitate

Chiar daca sunt destinatii pe care credem ca le cunoastem, ele au mereu locuri si povesti care merita descoperite. Si sunt într-o continua transformare.
În vara anului 2021, pentru ca eram înca sub impactul direct al pandemiei, nu am vrut sa îmi asum prea multe riscuri, asa ca am hotrat sa revizitez doua destinatii de care m-am bucurat de mai multe ori în trecut: Franta si Turcia.

La Paris, cel mai mult îmi place sa ma plimb pe jos. Dis de dimineata, cobor pe George V, fac dreapta spre Trocadero, traversez Sena si de obicei ma urc pâna în vârful turnului Eiffel. Ma încarc vizual cu privelistea, dupa care continui pe Quai d’Orsay.

Tour Eiffel, Paris

Las Petit Palais si Place de la Concorde pe stânga, dupa care trec Pont Neuf spre Muzeul Louvre. Ma întorc apoi pe Rue de Rivoli, pe Champs-Elysees, fac stânga pe Avenue Montaigne si iau prânzul la micutul si cochetul restaurant L’Avenue. 

În functie de timpul pe care îl am la dispozitie, încerc mereu sa revizitez Île de la Cite si Montmartre. Iubesc Parisul. 

Riviera franceza 

Dupa câteva zile petrecute la Paris, am zburat spre Nisa. De aici, cu masina am ajuns la Saint Tropez. Nu mai fusesem de câtiva ani buni pe Riviera franceza si trebuie sa recunosc ca am fost neplacut surprins de schimbarile gasite pe plajele cu care eram obisnuit. 

Daca Val Rouge disparuse în urma cu mai multi ani, Les Palmiers, unul dintre locurile preferate pentru atmosfera si, mai ales, mâncare s-a schimbat complet.

Modificarile impuse de autoritati au dus la micsorarea locatiilor, atât ca spatiu destinat restaurantului, cât si ca loc pentru stat la plaja.

Mai mult, pe newsweek

Citește toată știrea

FOTOREPORTAJ O altfel de vacanță. Locurile ascunse ale destinațiilor pe care credem că le cunoaștem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate