Publicitate

Fragmente de drona de tip Shahed au fost gasite duminica pe teritoriul Republicii Moldova, în zona frontierei cu Ucraina, în apropierea localitatii Etulia, din raionul Vulcanesti, a anuntat Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF) din Republica Moldova.
Dupa depistarea ramasitelor de drona pe teritoriul Republicii Moldova, informatiile au fost comunicate autoritatilor competente, iar în zona a fost restrictionat accesul.

„Nu exista riscuri sau pericole pentru comunitatile din zona, iar autoritatile au luat toate masurile de rigoare pentru mentinerea unui climat de ordine, liniste si siguranta publica”, transmite IGPF, citat de NewsMaker.

Rusia a lansat în cursul noptii atacuri cu zeci de drone asupra teritoriului Ucrainei, vizând cu precadere Kievul, dar si Odesa si Mikolaiv.

Totusi, autoritatile din Republica Moldova cred, pe baza informatiilor primite de la partea ucraineana, ca este vorba despre ramasite provenind de la atacul cu drone care a avut loc în noaptea precedenta, de 9 spre 10 februarie, când a fost vizata regiunea Izmail, aflata în apropiere de frontiera cu R. Moldova.

„Exista banuiala ca resturile de drona depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean. În vederea excluderii dezinformarilor si evitarea panicii în rândul cetatenilor, rugam sa pastrati calmul si sa va informati doar din surse oficiale”, se arata în comunicatul emis de IGPF.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022, fragmente de racheta au cazut de mai multe ori pe teritoriul Republicii Moldova. Ramasite au fost gasite în localitatile Naslavcea, Larga, Chitcani si Gîsca.

În noaptea de vineri spre sâmbata, când a fost atacul de la Izmail, autoritatile române au transmis mesaje RO-Alert în judetele Tulcea si Galati pentru a avertiza populatia asupra posibilelor caderi ale unor resturi de drone. Totodata, aeronave F-16 ale Fortelor Aeriene Turce, de la Fetesti, au fost ridicate în aer pentru a verifica spatiul aerian, dar nu au fost raportate „patrunderi neautorizate”.

 

Citește toată știrea

Fragmente de dronă de tip Shahed au fost găsite pe teritoriul Moldovei, în zona de frontieră cu Ucraina
Publicitate