Publicitate

Absolventii claselor a XII-a au sustinut proba scrisa la alegere a profilului si specializarii. Candidatii au putut putut alege, în conformitate cu profilul pentru una dintre disciplinele: pentru profilul real, tehnic si profilul resurse naturale si protectia mediului din filiera tehnologica, una dintre materiile fizica, chimie, biologie sau informatica , iar pentru specializarile filologie, stiinte sociale si filiera vocationala, dintre materiile geografie, filosofie, logica si argumentare, economie si psihologie.

 
În judetul Iasi, au fost prezenti 4.845 de candidati, din totalul de 4.926 de candidati înscrisi pentru aceasta proba (98,36-). Nu au participat la proba sustinuta astazi 81 de candidati. La aceasta proba nu a fost eliminat niciun elev. Candidatii ieseni au optat ca materie principala, profilul real, anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana, acolo unde 990 elevi au sustinut astazi examenul. La aceasta materie, elevii ieseni spun ca au avut un subiect cu o dificultate medie, dar ca nu le-a oferit mari probleme. Acestia mai sustin ca de cele mai multe ori ultima proba de bacalaureat este cea mai facil de rezolvat comparativ cu probele scrise obligatorii. Cea de-a doua materie în preferintele elevilor a fost biologia vegetala si animala: 441 de absolventi au fost prezenti la aceasta proba. Cei mai putin elevi au ales economia ca materie de bacalaureat, astfel ca în municipiul Iasi au ales aceasta materie doar 7 elevi.

Cea mai cautata materie la specializarile uman a fost geografia, respectiv 1.682 de elevi ieseni, au sustinut aceasta proba, acolo unde absolventii au avut de rezolvat trei subiecte. În ceea ce priveste cerintele de la primul subiect, acestea s-au bazat pe harta politica a Europei. La subiectul al II-lea, elevii au avut de rezolvat exercitii referitoare la harta României – unitati de relief, râuri, ape. Acestia spun ca subiectele au fost usoare si ca nu au întâmpinat probleme în rezolvarea acestora. A doua cea mai cautata materie a elevilor ieseni a fost logica argumentare si comunicare, aproximativ 795 de elevi au sustinut aceasta proba, urmata de psihologie, 49 de elevi si sociologie, 35 de elevi. Niciun candidat nu a ales filosofia drept cea de-a treia proba scrisa anul acesta.

Primele rezultate vor fi afisate în data de 27 iunie, pâna la ora 12. Contestatiile pot fi depuse/transmise în aceeasi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În aceasta situatie, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit prin mijloace electronice si o declaratie-tip în care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii sau unul dintre reprezentantii legali ai acestora. Rezultatele finale, pentru toate materiile, vor fi facute publice în data de 1 iulie.

Citește toată știrea

Geografia, cea mai solicitată materie la „Bac”-ul de la Iaşi în proba la alegere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate