Publicitate

Presedintele AUR, George Simion, a declarat miercuri, despre incidentele cu galeria la meciul de fotbal România-Kosovo ca aseara a dormit si ca întelege necesitatea unora de a-l asocia cu toate evenimentele din România. ”Cred ca si pe la Crevedia am fost înainte de explozie, a spus liderul AUR. Despre mesajul galeriei, ”Kosovo este Serbia” Simion a spus ca reconfirma partenerilor sârbi faptul ca statul român, prin toate institutiile sale, respecta integritatea teritoriala a Serbiei.
”Reconfirmam partenerilor nostri sârbi faptul ca statul român, prin toate institutiile sale, respecta integritatea teritoriala a Serbiei. Aseara am dormit, înteleg necesitatea unora de a ma asocia cu toate evenimentele din România, cred ca si pe la Crevedia am fost înainte de explozie, dar ceea ce va transmitem noi aici este ca presedintele României, care nu este o persoana simpatizata de noi, Guvernul României, care apartine blocului democratic si Ministerul dee Externe toate spun acelasi lucru: România recunoaste integritatea teritoriala a Serbiei iar Kosovo este parte a Serbiei”, a afirmat George Simion într-o conferinta de presa. 

”Nu am nicio legatura nici cu o formatiune de suporteri nici cu alta, nu am mai fost la un meci al României probabil de vreo 4 ani, dar cred ca prin somn le transmiteam, prin unde, ca nu eram departe de Lia Manoliu, de stadionul national, ce sa faca. Îi felicit pentru ”Basarabia este România”, a mai spus el. 

România a câstigat, cu scorul de 2-0, meciul cu Kosovo, de pe Arena Nationala, din grupa I de calificare la Euro-2024, dupa ce Nicolae Stanciu a marcat în minutul 83, iar Valentin Mihaila a majorat scorul în minutul 90+3.

Meciul, întrerupt în minutul 18, din cauza tortelor si scandarilor, s-a reluat dupa aproximativ 50 de minute. Purtatorul de cuvânt al PNL, Ionut Stroe, fost ministru al Sportului, a afirmat ca este inacceptabil ca nationala de fotbal si milioane de suporteri români sa fie prizonierii unor comportamente ca cele manifestate la meciul România – Kosovo. ”Astfel de dispute nu au ce cauta în sport”, afirma fostul ministru, precizând ca ”acei indivizi fac rau nationalei”.

 

 

Citește toată știrea

George Simion se spală pe mâini în privinţa incidentelor de la meciul România-Kosovo: Aseară am dormit!
Publicitate