Publicitate

Un urmas spiritual al ochelarilor Glass ar putea fi lansat cândva în anii viitori de Google, care lucreaza la un astfel de proiect, aflat acum în primele faze ale dezvoltarii.
La Google I/O, gigantul american a difuzat o scurta filmare în care este prezentata o pereche de ochelari care foloseste functii de realitate augmentata pentru a afisa informatii si a ajuta utilizatorul în diverse situatii.

Filmarea a insistat asupra unui singur aspect – subtitrarea si traducerea în timp real a vorbirii. În timp ce discuta cu un interlocutor, utilizatorului îi este afisata într-o parte subtitrarea a ceea ce spune acesta.

Subtitrarea ar fi de ajutor, în primul rând, celor cu probleme de auz, mai alea ca, asa cum se arata în prezentarea video, aceasta este facuta în timp real. Sigur, întreaga teorie se bazeaza pe faptul ca AI-ul va întelege corect ce spune interlocutorul si va realiza o subtitrare corecta.

În al doilea rând, pentru ca în aceeasi tehnologie este integrata si o functie de traducere în timp real, aceeasi ochelari ar putea ajuta sa comunice mai usor persoanele care vorbesc limbi diferite.

Ceea ce se mai poate observa la acesti ochelari este ca, desi au o rama ceva mai groasa, arata aproape la fel ca o pereche obisnuita de ochelari. Asta spre deosebire de Google Glass, care, din cauza designului futurist, era privit cu suspiciune de oameni. Google nu a prezentat si alte informatii legate de viitorii sai ochelari de AR si nu a oferit nici o estimare privind data lansarii pe piata.

 

Citește toată știrea

Google lucrează la ochelarii care vor face o traducere în timp real

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate