Publicitate

Grupul de mercenari Wagner din Rusia intentioneaza sa recruteze aproximativ 30.000 de luptatori pâna la jumatatea lunii mai, a declarat sâmbata fondatorul sau, Evgheni Prigojin, transmite Reuters.
El a afirmat într-un mesaj audio pe Telegram ca centrele de recrutare Wagner, despre care a spus saptamâna trecuta au fost deschise în 42 de orase rusesti, angajeaza în medie 500-800 de persoane pe zi.

El nu a oferit nicio dovada care sa sustina cifrele, pe care Reuters nu le-a putut verifica în mod independent.

Oamenii lui Prigojin au suferit pierderi grele în timp ce conduceau eforturile Rusiei de a captura orasul ucrainean Bahmut, care a rezistat înca din vara trecuta în cea mai lunga si sângeroasa batalie a razboiului de un an.

În ianuarie, Statele Unite au evaluat ca Wagner avea aproximativ 50.000 de luptatori în Ucraina, inclusiv 40.000 de condamnati pe care Prigojin i-a recrutat din închisorile rusesti, cu promisiunea de gratiere daca supravietuiesc sase luni.

Oficialii ucraineni au sustinut ca aproximativ 30.000 dintre luptatorii Wagner au dezertat sau au fost ucisi sau raniti, o cifra care nu a putut fi verificata în mod independent.

Prigojin a spus ca recrutarea merge mai bine decât se asteptase si ca cei care se înscriu sunt într-o forma fizica mai buna decât condamnatii pe care i-a preluat înainte. ”Pâna la jumatatea lunii mai, intentionam sa crestem numarul de luptatori din unitatile noastre cu aproximativ 30.000”, a spus el.

Prigojin a desfasurat o campanie activa de relatii publice, de luni de zile, pentru a promova rolul Wagner în ofensiva Rusiei, plângându-se deseori ca cei mai buni membri ai armatei nu reusesc sa acorde grupului sau suficient credit si chiar afirmând ca au lasat grupul fara munitie, o afirmatie infirmata de armata rusa.

Citește toată știrea

Grupul Wagner vrea să recruteze aproximativ 30.000 de luptători până la jumătatea lunii mai
Publicitate