Publicitate

Guvernul condus de premier liberal a lansat saptamâna trecuta proiectul de construire a Spitalului Regional de Urgenta Iasi. Este o veste excelenta faptul ca anul acesta va putea fi demarata licitatia pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta.
Am vazut cu totii, în perioada de pandemie, cât de mare este nevoia de infrastructura spitaliceasca noua si performanta. Avem medici foarte buni dar datoria noastra este sa le punem la dispozitie infrastructura si dotarile necesare iar pacientilor sa le asiguram conditii de tratare la standarde moderne. Dupa 33 de ani de când nu s-a construit nimic notabil în sectorul medical din România, vom pune bazele la Iasi pentru mult asteptatul Spital Regional de Urgenta, unul din cele trei pe care liberalii le-au promis în 2016.

Întreaga administratie liberala de la nivel local si pâna la nivelul guvernului condus de premier liberal a muncit neobosit pentru ca acest proiect sa atinga o noua borna în traseul firesc pentru realizarea celui mai mare proiect de infrastructura medicala din zona de Nord-Est. La Iasi avem unul din cele mai performante centre universitare în medicina, avem specialisti si absolventi pregatiti pentru cariera medicala, avem tot ce trebuie pentru ca Iasul sa devina un adevarat pol regional pentru tratarea pacientilor din întreaga zona a Moldovei. Nu mai putin de 3.000 de angajati vor lucra aici/

Spun toate astea pentru ca, odata facut acest pas de catre Guvernul Ciuca, anul acesta va putea fi demarata licitatia pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta la Iasi iar în 2023 sa înceapa lucrarile efective de executie. Nimic nu va mai putea întoarce din drum acest proiect, deoarece avem vointa politica asumata în fata iesenilor, avem consensul administrativ deoarece proiectul are întreaga sustinere a conducerilor Consiliului Judetean Iasi si Primariei Municipiului Iasi iar cel mai important, avem finantarea pentru proiectul de 593,1 milioane euro.

Viitorul spital va fi un complex de constructii pe 7 etaje, cu 850 de paturi pentru îngrijiri medicale, îngrijiri chirurgicale, îngrijiri pentru mame si copii, terapie intensiva, arsuri si îngrijire nou-nascuti. Aici vor fi gestionate, estimativ, 45 mii de cazuri anual, 100 mii de urgente si 258 de mii de servicii ambulatorii.

 

 

Citește toată știrea

Guvernul Ciucă și administrația liberală de la Iași fac un nou pas pentru SRU. Construcția celui mai mare spital din regiune începe anul viitor (P)
Publicitate