Publicitate

Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim, de la 1 ianuarie, la 3.000 lei, majorarea pensiilor urmând a fi de maximum 11-, în functie de bugetul pe anul viitor, au precizat surse politice pentru News.ro.
Majorarile pensiilor si ale salariului minim urmeaza sa fie incluse în proiectia bugetara pe 2023. 

Premierul Nicolae Ciuca afirma, recent, ca Ministerul Finantelor urmeaza sa prezinte pâna pe 20 octombrie proiectul de buget pentru anul viitor, astfel încât acesta sa poata fi supus dezbaterii parlamentare în luna noiembrie.

Purtatorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionut Stroe a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV ca exista din partea tuturor partidelor care fac parte din coalitie intentia de a majora pensiile.

Despre majorarea salariului minim la 3.000 de lei, asa cum a anuntat PSD, la nivel de intentie, Stroe a precizat ca au avut loc discutii dar nu s-a luat niciun fel de decizie. Stroe a precizat ca exista o dificultate si un disconfort creat de fiecare data când sunt anuntate masuri generoase nediscutate sau nedecise în cadrul coalitiei.

Ministrul Muncii, Mariu Budai anunta ca au pornit discutiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei. 

”Propunerea Partidului Social Democrat pentru masurile din aceasta iarna, pe lânga cresterea pensiilor, este de 3.000 de lei si cu cei 200 de lei scazuti din taxare, adica sub 2.800 taxati si 200, nu. Este clar un impact pozitiv, si asupra angajatilor si chiar asupra angajatorilor, pentru ca (…) se plâng de lipsa fortei de munca. Nu putem sa… nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trai cu salariu minim în România”, a mai afirmat ministrul.

 

 

 

 

 

Citește toată știrea

Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim la 3.000 de lei şi a pensiilor cu 11%
Publicitate