Publicitate

Hackerii au sustras criptomonede în valoare de aproape 200 de milioane de dolari de la Nomad, un serviciu care permite utilizatorilor sa schimbe monede digitale de la un blockchain la altul, într-un nou atac care evidentiaza slabiciunile spatiului financiar descentralizat, transmite Reuters.
Nomad a recunoscut furtul într-un tweet, luni seara. ”Suntem constienti de incidentul care a implicat serviciul Nomad. În prezent investigam si vom oferi actualizari când le vom avea”, a spus startup-ul.

Nu este clar cum a fost orchestrat atacul sau daca Nomad planuieste sa despagubeasca utilizatorii care au pierdut criptomonede în atac.

Compania, care se prezinta ca un serviciu de ”mesagerie încrucisata securizata”, nu a fost imediat disponibila pentru comentarii atunci când a fost contactata de CNBC.

Expertii în securitate blockchain au descris atacul ca fiind ”un cadou pentru toti”. Oricine cunoaste exploatarea si modul în care a functionat ar putea profita de defect si sa retraga o cantitate de criptomonede de la Nomad – ca un fel de bancomat care scoate bani la apasarea unui buton, au spus acestia.

Citește toată știrea

Hackerii au sustras criptomonede de 200 milioane de dolari de la Nomad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate