Publicitate

Peste 400 de elevi de la Scoala Gimnaziala „Ion Ghica” din Iasi si Scoala Gimnaziala Slobozia au beneficiat de activitati de învatare outdoor, într-un mediu incluziv, în cadrul proiectului „Hai afara la-nvatare!”, cu scopul reducerii riscului parasirii timpurii a scolii.
În total, la acest proiect au luat parte 402 elevi, dintre care 243 din mediul rural si 91 de etnie roma. Totodata, au fost implicate 38 de cadre didactice din cele doua scoli, care au participat la activitati de formare profesionala pentru dezvoltarea unor noi modalitati de predare si învatare incluziva.

Proiectul „Hai afara la-nvatare” s-a bazat pe trei teme, EduLab, Povesti pentru suflet si Talent si miscare, abordând atât matematica, stiintele si tehnologia, cât si literatura, arta si sportul. „În ceea ce priveste cele trei mari teme, prima este EduLab, unde am actionat pe partea de matematica, stiinte si tehnologie. Vorbim, de asemenea, de Povesti pentru suflet, care este a doua mare tema, unde copiii au avut activitati pe partea de literatie, de întelegere a textului, de dezvoltare personala si exprimare libera. În cea de-a treia tema, Talent si miscare, au fost puse în valoare abilitatile artistice si sportive ale copiilor”, a explicat directoarea Scolii Gimnaziale „Ion Ghica”, Raluca Mariana Cozma, pentru „Ziarul de Iasi”, înaintea Galei Directorul Anului 2023, unde s-a clasat pe primul loc.

„Hai afara la-nvatare!” a fost organizat de Asociatia Orientat, în parteneriat cu Scoala Gimnaziala „Ion Ghica” din Iasi si Scoala Gimnaziala Slobozia. A avut o durata de implementare de 15 luni si un buget de peste un milion de lei, din care mai bine de 17 mii de lei au fost cofinantare. 

Citește toată știrea

„Hai afară la-nvăţare” – proiect inedit al unei şcoli rurale cu abandon mare şi al uneia din Iaşi
Publicitate