Publicitate

Ministrul apararii, Yoav Gallant, a declarat luni seara ca Hamas a pierdut controlul asupra Fâsiei Gaza, iar trupele armatei israeliene (IDF) actioneaza pentru a captura complet orasul Gaza, relateaza The Times of Israel.
„Nu exista nicio forta a Hamas capabila sa opreasca IDF. IDF avanseaza în fiecare punct. Organizatia Hamas a pierdut controlul asupra Fâsiei Gaza. Teroristii fug spre sud. Civilii jefuiesc bazele Hamas. Ei nu mai au încredere în guvern”, a declarat Yoav Gallant, facând un bilant de evaluare a luptelor.

El a spus ca fortele israeliene avanseaza „conform planurilor si îsi îndeplinesc sarcinile cu precizie, letal”.

Potrivit ministrului apararii, IDF si-a „intensificat” activitatea împotriva tunelurilor Hamas în ultimele zile. „Lucram în conformitate cu obiectivele. Nu avem un cronometru. Avem obiective. Ne vom atinge obiectivele”, a declarat Gallant, referindu-se la o declaratie anterioara a ministrului de externe Eli Cohen potrivit caruia presiunea internationala ar putea forta Israelul sa îsi modifice actiunile din Gaza.

O imagine care circula pe retelele sociale arata trupe ale Brigazii Golani a IDF în interiorul cladirii Parlamentului din Gaza, din orasul Gaza, dupa ce au capturat sediul. Cladirea Consiliului Legislativ Palestinian din Gaza a servit doar legislatorilor Hamas de la preluarea controlului Fâsiei de catre gruparea terorista în 2007.

Pe de alta parte, premierul Benjamin Netanyahu a reafirmat luni ca razboiul Israelului împotriva Hamas va fi dus „pâna la capat”, relateaza CNN.

„Nu este nici o „operatiune”, nici o „runda”, ci un razboi pâna la capat. Este important pentru mine ca voi sa stiti acest lucru. Nu este vorba de vorbe în vânt, ci din inima si din minte. Daca nu îi terminam, se va întoarce”, le-a spus Netanyahu soldatilor din Batalionul Caracal în timpul unei vizite.

Netanyahu a refuzat duminica sa spuna daca îsi va asuma responsabilitatea pentru ca nu a reusit sa previna atacul din 7 octombrie asupra Israelului, spunând ca va fi timp pentru astfel de întrebari „dificile” dupa ce razboiul se va încheia. Într-un interviu cu CNN, Netanyahu a recunoscut ca este „o întrebare care trebuie pusa”, dar ca, deocamdata, tara trebuie sa se uneasca în jurul obiectivului de a învinge Hamas – grupul militant care controleaza Gaza si care a lansat atacul asupra Israelului. „Vom raspunde la toate aceste întrebari”, a declarat premierul, adaugând ca, „în acest moment, ceea ce trebuie sa facem este sa unim tara pentru un singur scop; obtinerea victoriei”.

 

Citește toată știrea

Hamas a pierdut controlul asupra Gaza, anunţă ministrul israelian al apărării
Publicitate