Publicitate

Vesti noi avem pe astazi, de ziua Sfintei Mucenite Agripina, iubiti drept-credinciosi, despre unul din cele mai notabile evenimente religioase ale suflarii ortodoxe iesene din acest an, chiar înaintea postului Cincizecimii, adicatelea al Sfintilor Petru si Pavel, cum ar veni: resfintirea Bisericii Barboi, eveniment savârsit de însusi mitropolitul nostru IPS Teofan duminica ce a trecut. 
Ei bine, dragilor, printre multele chestiuni care s-ar cuveni spuse aicea despre un asa eveniment care a umplut de bucurie sufletele multor prelati si enoriasi din târg, avem a face si o mica observatiune mai putin evlavioasa, dar sa ne fie cu iertare, Înaltpreasfintite, ca nu vrem raul nimanui, ci doar binele obstii si paza buna la averile metropoliei ce cu onoare si evlavie o conduceti.

De-un par egzamplu, prin multimea de la resfintire, si undeva în rândurile mai din fata, alea cu oameni de vaza, din zona mitropolitului si clerului, a fost vazut si Prea-Fericitul Viorel. Cum care Viorel? Este acel bisnisman ce sta ascuns de câtiva ani, dupa ce a lasat în urma numai jale si datorii, si despre care, daca va întrebati prea-fericitul de la Bucuresti, va va spune ca, în vremurile în care a fost la Iasi a pus la un moment dat raketii pe urmele lui, ca sa-si vada banii înapoi. Atâta am avut de spus pe astazi: grija mare la tot ce se cuvine. Si iertare pentru noi, pacatosii, evident…

Jale prin târg: baietii lui nea Marcel se pregatesc sa spele putina

Ei, si cu acestea fiind zise, haidati, dragi cetitori, sa revenim la politichia noastra de Bahlui si la mâlurile fara verdeata de aicea, ca în zona asta gurile totdeauna sunt mai slobode! Auzim ca în ultima vreme ar fi mare îngrijorare printre pesedistii ieseni ce au apucat sa fie instalati în functii odata cu accederea la guvernare, dar si printre cei ce nu au apucat sa primeasca decât promisiunea ca vor fi numiti.

Motivul ar fi acela ca dinspre Bucuresti si dinspre conducerea de partid si de stat ar fi venit o boare ca, în contextul în care criza economica da semne tot mai nervoase, cu inflatie, lipsuri, proteste de strada etc., ce se vor acutiza în perioada urmatoare, nea Marcel Ciolacu ar pregati terenul sa o stearga de la guvernare când se apropie funia de par, si cât mai este timp.

Cam ca de obicei: partidoiul produce falimentul prin câteva masuri bomba, ce deja sunt lansate la apa, cu plafonari, mariri, pomeni si altele, le lasa la usa guvernului. apoi începe circul politic o sterg ca sa nu îi prinda viitura la guvernare, ei doar sa vina dupa, ca salvatori. Calcul care, pentru sefii partidoiului de la Bucale o fi el bun, dar pentru cei însurubati în functii la Iasi sigur e de naspa. Ce vina sa aiba locotenenti lui nea Maricel de la Iasi ca n-au apucat sa-si faca înca plinul? Nici macar la gipane, nu vorbim de restu’…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristica a realitatilor iesene si nationale, realitati care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale editiei noastre. Orice asemanare cu oameni si fapte din viata reala poate fi, asadar, pur întâmplatoare.

Citește toată știrea

Hop-aşa: a apărut în prim plan, printre sutanele din jurul Mitropolitului, şi Prea Fericitul Viorel de la Iaşi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate