Publicitate

Un hot a fost iertat de judecatori pentru ca a fost suficient de stresat de procedurile judiciare. El a fost condamnat doar la plata unei amenzi penale, magistratii explicându-si decizia prin faptul ca procurorii au întârziat nepermis de mult trimiterea dosarului în instanta. În martie 2017, Florin Ivan si-a însotit un prieten plecat la cumparaturi în Palas Mall. 
Prietenul era interesat de o vopsea de par, intrând într-un magazin de profil. Ivan a profitat de ocazie si, cât timp vânzatoarea discuta cu prietenul, a luat de lânga usa o cutie continând o placa de întins parul „Fast&Furious” si a parasit magazinul. Ivan a vândut ulterior aparatul contra sumei de 150 de lei, mai putin de jumatate din valoarea sa reala, cheltuind banii pe tigari si alimente. Hotul a fost identificat repede, cu ajutorul imaginilor suprinse de camerele video ale magazinului.

Cu toate acestea, dosarul a fost trimis în instanta abia în aprilie anul trecut. Între timp, Ivan mai comisese alte infractiuni, fiind condamnat în februarie acest an la 5 ani de închisoare pentru furt calificat si tâlharie calificata si încarcerat la Penitenciarul Iasi. În mod uzual, atunci când un detinut este condamnat pentru înca o fapta, se aplica o noua pedeapsa cu închisoarea, care se adauga la cea initiala. De aceasta data însa, judecatorii au considerat ca tratamentul juridic trebuie sa fie altul. „Cu privire la pedeapsa, instanta va avea în vedere particularitatile cauzei. Instanta constata ca judecata se realizeaza în 2022, iar inculpatul a fost trimis în judecata în aprilie 2021, pentru o fapta pe care a comis-o cu aproximativ patru ani înainte, o fapta de furt care nu a prezentat dificultati sub aspect probator, în prezenta cauza fiind dovedita pe baza declaratiilor de martori si a înregistrarilor video, coroborate cu pozitia inculpatului de recunoastere înca din momentul primei sale audieri, mijloace de proba care au fost administrate imediat dupa comiterea faptei, în anul 2017. Totodata, instanta retine ca, desi urmarirea penala a fost începuta la data de 04.04.2017, trimiterea inculpatului în judecata s-a dispus abia în data de 20.04.2021, inculpatul fiind într-o situatie de incertitudine juridica, timp de aproximativ cinci ani”, au explicat magistratii Judecatoriei.

Acestia s-au decis asupra unei pedepse cu amenda penala, în valoare de 1.800 lei, aferente unui numar de 180 zile de închisoare. Adoptata vineri, decizia judecatorilor nu este înca definitiva.

Citește toată știrea

Hoţ dovedit, iertat de judecători pe motiv că era deja prea stresat de anchete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate