Publicitate

Hotelul de Gheata de la Bâlea Lac este promovat de jurnalisti britanici într-un top mondial al atractiilor turistice de iarna, ca ”piesa de rezistenta” a unui pachet care include un tur al oraselor medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sanii trase de câini husky în Muntii Harghitei, vizitarea Capitalei. Pregatirile pentru sezonul 2023-2024 au început la Bâlea Lac.
”Recent, prestigioasa publicatie britanica The Standard a inclus Hotelul de Gheata de la Bâlea Lac într-un onorant top mondial al locurilor si experientelor de iarna unde se pot trai cele mai memorabile aventuri (în afara statiunilor de schi). Începând cu sejururile în zone muntoase extrem de izolate din centrul Islandei (muntii Kerlingarfjöll), perfecte pentru amatorii de drumetii salbatice, admirat aurora boreala si cerul înstelat, aventurile finlandeze cu sanii trase de reni în cautarea lui Mos Craciun si cazare în casute din copaci, la croaziere norvegiene unde se vor bucura de viata salbatica nordica, o plimbare cu sania trasa de câinii si multe alte experiente polare, la excursia pe continentul alb în Argentina, o adevarata oportunitate pentru observarea pinguinilor, albatrosilor, balenelor sau delfinilor, în mediul natural, vizitarea celui mai sudic oras al planetei – Ushuaia si pâna la o calatorie epica cu trenul prin muntii stâncosi ai Canadei, sunt experiente de iarna ce constituie alegeri deosebite pentru o vacanta memorabila”, arata, luni, într-un comunicat de presa, reprezentantii Hotelului de Gheata de la Bâlea Lac.

Ei adauga ca jurnalistii britanici au considerat ca Hotelul de Gheata de la Bâlea Lac si experienta traita aici de turisti reprezinta ”piesa de rezistenta a unui pachet ce cuprinde un tur ale celor mai pitoresti orase medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sanii trase de câini husky în Muntii Harghitei, vizitarea capitalei României”.

”Ultima noapte a sejurului în tinutul lui Dracula va fi petrecuta în camerele Hotelului de gheata la Bâlea Lac, unde se va putea ajunge doar dupa un drum cu telecabina. Nu vor lipsi plimbarile cu snowmobilul, distractia pe pista de tubing sau la sanius, o cina cu patru feluri de mâncare, servita pe o masa de gheata”, mai arata acestia.

Reprezentantii Hotelului de Gheata afirma ca au început pregatirile pentru startul sezonului 2023-2024 al proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac.

”Avem încrederea ca, atunci când conditiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers si straturile de zapada si gheata de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al saptesprezecelea Hotel de Gheata, constructie inedita ce a devenit, în ultimele decenii, un adevarat simbol al sezoanelor de iarna în cea mai cunoscuta caldare glaciara a Muntilor Fagaras. Chiar daca mai sunt înca de rezolvat destul de multe chestiuni organizatorice si nu lipsesc nici unele incertitudini independente de planurile si dorintele noastre, am reusit crearea unei strategii pe care ne-o dorim pusa în practica, astfel încât sa putem aduce un numar cât mai mare de turisti straini în România, o noua bucurie celor care ajung în iarna aceasta la Bâlea Lac”, transmit ei.

În sezoanele de iarna, Hotelul de Gheata, Biserica de Gheata si igluurile s-au construit în caldarea glaciara a lacului Bâlea (în imediata apropiere a statiei de telecabina Bâlea Lac), din ”caramizi” de gheata decupate de pe suprafata lacului si zapada, întarita ulterior datorita amestecului cu apa si temperaturilor scazute.

Atât Hotelul de Gheata, cât si Biserica de Gheata sunt obiective unice în regiunea centrala si de sud-est a Europei.

Citește toată știrea

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, promovat într-un top mondial al atracţiilor turistice de iarnă
Publicitate