Publicitate

Un nou clasament care a avut ca tinta resedintele de judet a ridicat Iasul pe locul al treilea la capitolul gestionarea deseurilor, anunta reprezentatii Salubris pe pagina lor de Facebook. 
Postarea Salubris:

Cu un onorant loc al treilea în clasament, Iasul se numara astfel printre municipiile care respecta legislatia într-o mare masura si fac eforturi pentru a creste calitatea si performanta serviciilor publice privind gestionarea deseurilor, prin dezvoltarea de programe proprii de preventie si management al deseurilor.
Clasamentul face parte din „Raportul national de diagnoza privind calitatea serviciilor publice municipale”, realizat de Societatea Academica din România si Asociatia Act for Tomorrow. Raportul se bazeaza pe 141 de analize efectuate la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale monitorizate, printre indicatorii urmariti fiind gestionarea deseurilor, educatia si transportul public. Studiul a fost realizat în perioada septembrie 2021 – mai 2022, timp în care au fost monitorizate 47 de unitati administrativ-teritoriale (municipii resedinta de judet si primariile de sector din Bucuresti).

 
 În cadrul cercetarii au fost oferite punctaje pentru asigurarea colectarii separate pe fractii, îndeplinirea tintelor de reciclare la nivel de municipalitate, implementarea instrumentului „plateste pentru cât arunci”, informarea si educarea cetatenilor, îndeplinirea tintelor de reciclare, colectarea biodeseurilor, colectarea DEEE-urilor si a deseurilor voluminoase si de constructii, actualizarea si publicarea contractelor de salubritate, gestionarea deseurilor abandonate, programe proprii de prevenire, inovare sau economie circulara.

 Indicatorii monitorizati au fost:

1. Asigurarea colectarii separate pe fractii;
2. Îndeplinirea tintelor de reciclare la nivel de municipalitate;
3. Actualizarea contractului de salubrizare conform legii;
4. Implementarea instrumentului “plateste pe cât arunci”;
5. Asigurarea colectarii biodeseurilor;
6. Existenta strategiilor sau programelor proprii de gestionare a deseurilor;
7. Asigurarea colectarii separate pentru: deseuri electrice si electrocasnice (DEEE), deseuri de baterii si acumulatori (DBA), deseuri voluminoase si deseuri constructii;
8. Asigurarea informarii si educarii cetatenilor;
9. Finantarea infrastructurii de colectare separata în scoli;
10. Îndeplinirea atributiilor privind colectarea deseurilor abandonate.

 În ultimii ani, Salubris SA s-a impus ca lider national în domeniul salubritatii obtinând urmatoarele distinctii:
 Premiul national – Locul 1 în topul national al firmelor, oferit de Camera de Comert si Industrie a României;
 Marele Premiu la categoria Companii, oferit în cadrul Galei pentru „Un mediu curat”, pentru proiectul „Pune deseurile la locul lor”;
 Municipiul Iasi a fost desemnat câstigator la categoria „Excelenta în Protectia Mediului si Gestionarea Eficienta a Deseurilor” de catre Asociatia Municipiilor din România.

Citește toată știrea

Iașul, în top național privind calitatea serviciilor publice municipale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate