Publicitate

O harta a României cu 268 de cazuri de abuzuri si hartuiri sexuale în scolile din România a fost lansata de Rise Project miercuri. Organizatia anunta ca harta aduna „toate cazurile de profesori abuzatori din scolile si universitatile din România care au ajuns pe masa unui judecator între anii 2017-2023”. Plus toate cazurile aparute în aceeasi perioada în presa, care, de cele mai multe ori, nu au fost cercetate nici de scoala unde s-a petrecut abuzul, nici de politie”. „Majoritatea profesorilor înca predau”, conform jurnalistilor.
 
Dintre cele 45 de cazuri ajunse în instanta în perioada analizata, doar 25 de profesori au fost condamnati, remarca jurnalistii, scrie Edupedu.ro.

„Timp de doi ani, am primit marturii de la eleve, elevi, studente si studenti din toata tara despre abuzuri petrecute la meditatii, în sali de sport, în masina profesorilor, de la scoli de tara pâna la cele mai prestigioase universitati din România. Multe s-au întâmplat la începutul anilor 2000, iar victimele au reusit abia acum, la maturitate, sa-si adune fortele si sa vorbeasca despre ce-au patit când erau eleve sau studente. 268 de cazuri numara harta acum, dar vom continua s-o actualizam periodic”, potrivit sursei citate.

Pe cazurile care au fost inventariate, Rise Project are câteva observatii:

„Majoritatea victimelor sunt minore, iar peste 180 de profesori reclamati sunt cadre didactice care predau la clasele primare, gimnaziale si în ciclul liceal. Cele mai multe cazuri au fost raportate în Bucuresti (70), urmat de judetele Cluj, Iasi, Maramures si Galati, cu 11-12 cazuri fiecare.

Cea mai mica victima avea 7 ani la momentul abuzului. Anchetatorii au descoperit ca profesorul mai abuzase alte eleve minore la alta scoala unde predase

HARTA FUNCTIONEAZA CORECT DACA O DESCHIDETI DE AICI: https://rise-ro.github.io/abuzuri/

Mai mult, pe riseproject

Citește toată știrea

Iașul, printre județele cu cele mai multe cazuri de abuz și hărțuire sexuală în școli. HARTĂ la nivel național
Publicitate