Publicitate

Având în vedere scumpirile ce au loc pe toate planurile în ultima perioada, fiecare încercam sa gasim modalitati de economisire a banilor, în diferite arii ale vietii noastre. Reducerea costurilor de întretinere este un mod inteligent de a economisi pe termen lung, prin stabilirea unui buget lunar, prin diminuarea cheltuielilor pentru utilitati si a cheltuielilor care nu sunt neaparat necesare, prin evitarea risipei alimentare.
În ceea ce priveste reducerea costurilor facturilor la utilitati, o modalitate prin care poti face asta este sa gasesti variante sustenabile de energie. În acest sens, tot mai multi proprietari îsi doresc sa devina independenti din punct de vedere energetic, instalând astfel, în propria gospodarie, panouri solare, fotovoltaice sau pompe de caldura. 

În rândurile ce urmeaza, vom discuta despre pompele de caldura, de ce acestea sunt o investitie inteligenta pe termen lung si care sunt principalele avantaje pe care acestea le aduc în gospodaria ta.

Ce este o pompa de caldura? 

Pompa de caldura este un aparat ce functioneaza pe principiul transferului termic, care extrage caldura din aerul exterior, folosind-o ulterior pentru încalzirea locuintei si a apei, fiind o alternativa foarte eficienta la sistemele clasice de încalzire. De asemenea, mecanismul de functionare al unei pompe de caldura este reversibil, astfel ca aceasta poate ajuta la racirea locuintei pe timpul sezonului cald. Încorporarea unei pompe de caldura în sistemul casei tale permite utilizarea surselor naturale de energie, existând astfel mai multe tipuri de pompe, precum pompe de aer-apa, care folosesc caldura din aerul exterior pentru încalzirea locuintei, asa cum sunt cele de pe site-ul celor de la Rosolar-shop.ro, pompe de apa-apa, care folosesc apa subterana din stratul freatic sau pompe sol-apa, care folosesc energia geotermala pentru încalzirea sau racirea locuintei. 

Instalarea unei pompe de caldura în gospodaria ta vine cu multe avantaje, atât asupra mediului, cât si asupra bugetului familiei tale. Iata câteva dintre ele: 

Sunt prietenoase cu mediul înconjurator – aceste dispozitive sunt capabile sa încalzeasca o întreaga locuinta si sa produca apa calda folosind surse naturale si regenerabile de energie, astfel ca nu polueaza cu emisii de gaze, deoarece nu foloseste combustibili fosili pentru functionare. 
Sunt economice – fiind un dispozitiv ce genereaza energie termica cu ajutorul unei surse regenerabile, pompa de caldura ajuta mult la economiile pe termen lung. În cazul în care doresti sa devii complet independent din punct de vedere energetic, poti integra, alaturi de pompa, si un panou fotovoltaic care sa genereze energia electrica de care pompa are nevoie pentru functionare. Astfel, costurile facturilor la utilitati vor putea fi reduse la minimum. 
Sunt eficiente din punct de vedere energetic – o pompa de caldura produce mult mai multa energie decât consuma, acest lucru fiind masurat printr-un coeficient de performanta denumit COP. Cu cât COP este mai mare, cu atât pompa este mai eficienta. 
Aduc un plus de valoare casei – cu un sistem performant ce foloseste surse regenerabile si naturale pentru încalzirea casei, valoarea acesteia va creste, în eventualitatea în care te hotarasti sa vinzi sau sa închiriezi locuinta. 

Dar fiindca avantajele nu vin niciodata singure, instalarea unei pompe de caldura în gospodaria ta poate avea si anumite dezavantaje, precum dimensiunea instalatiei în sine care este destul de voluminoasa.

Daca te gândesti serios si crezi ca un astfel de dispozitiv ar fi potrivit pentru încalzirea locuintei tale, nu ezita sa apelezi la specialisti în domeniu care te pot ajuta cu informatii specifice legate de cea mai buna si eficienta optiune pentru tine si gospodaria ta. 

Sursa foto: Pexels.com

Citește toată știrea

Iată care sunt avantajele folosirii unei pompe de căldură în gospodăria ta (P)
Publicitate