Publicitate

Înalta Curtea de Casatie si Justitie (ÎCCJ) a respins cererile depuse de Elena Udrea si de Tudor Breazu de sesizare a Curtii Constitutionale, decizia instantei nefiind definitiva. De asemenea, magistratii Înaltei Curti au respins apelurile Elenei Udrea, Tudor Breazu si Rudel Obreja împotriva hotarârii de condamnare din luna aprilie a acestui an.
ÎCCJ a decis sa respinga ca inadmisibile cererile de sesizare a Curtii Constitutionale a României cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 432 alin. (1) si (4) din Codul de procedura penala, formulate de catre Tudor Liberiu Breazu si Elena Gabriela Udrea. Instanta obliga contestatorii la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs în termen de 48 de ore de la pronuntare.

 De asemenea, Înalta Curte a respins ca inadmisibile apelurile declarate de Tudor Liberiu Breazu, Elena Gabriela Udrea si Rudel Obreja împotriva deciziei penale nr. 41 din data de 7 aprilie 2022, pronuntata de Completul de 5 Judecatori Penal 3-2018 în dosarul nr. 3089/1/2018.

Aceasta hotarâre este definitiva.

 Condamnarea fostului ministru Elena Udrea la sase ani de închisoare în dosarul Gala Bute a ramas definitiva dupa ce ICCJ a respins, în 7 aprilie, contestatia în anulare depusa de aceasta.

 În dosarul ”Gala Bute”, Elena Udrea a depus o contestatie prin care solicita anularea condamnarii de 6 ani închisoare, avocatii sai invocând decizia Curtii Constitutionale privind modalitatea nelegala de constituire a completurilor de cinci judecatori de la Instanta suprema.

 „Cu majoritate, respinge, ca nefondate, contestatiile în anulare formulate de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si condamnatii Udrea Elena Gabriela, Breazu Liberiu Tudor, Nastasia Gheorghe si Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronuntata de Înalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 Judecatori în dosarul nr. 2303/1/2017”, se arata în decizia ICCJ.

Citește toată știrea

ÎCCJ a respins cererile depuse de Elena Udrea şi de Tudor Breazu de sesizare a CCR
Publicitate