Publicitate

În mai multe zone din regiunea Moldovei s-a asternut pentru prima data în aceasta toamna un strat de zapada. Multe persoane au surprins evenimentul si au postat fotografii pe retele de socializare. Judetele zapada este mai abudenta sunt cele de munte: Suceava, Neamt si Bacau.

Meteorologii au emis, vineri, avertizari cod galben si cod portocaliu de viscol si ninsori în mai multe zone ale tarii, valabile în acest weekend. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), în intervalul 17 noiembrie, ora 20:00 – 18 noiembrie, ora 8:00, va fi în vigoare un Cod galben vânt, ninsori si viscol în zona Muntilor Banatului si în vestul Carpatilor Meridionali. Astfel, în acest perimetru va ninge local însemnat cantitativ (15 – 20 l/mp) si se va depune strat de zapada, iar mai ales în zona înalta vântul va atinge viteze de peste 60 – 70 km/h si vor fi perioade cu viscol si vizibilitate scazuta. În judetele Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, vântul va avea intensificari cu viteze de 55…60 km/h.

Vor fi ninsori si în restul zonei montane, iar în dimineata zilei de sâmbata (18 noiembrie) în estul Transilvaniei si în nordul Moldovei vor fi predominant ninsori, precizeaza meteorologii. Un al doilea Cod galben de vreme rea va fi valabil în intervalul 18 noiembrie, ora 8:00 – 19 noiembrie, ora 10:00, în jumatatea estica a teritoriului si la munte, unde vor fi precipitatii însemnate cantitativ, local de 25 – 35 l/mp si izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub forma de ninsoare la munte si predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei si în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zapada, local consistent.

SURSA FOTO: Doxologia, Facebook, ZdI

Citește toată știrea

Imagini cu primul strat de zăpadă aşternut în judeţele din Moldova
Publicitate