Publicitate

Serban F. Cioculescu, lector al Facultatii de Stiinte Politice al Universitatii Bucuresti, a explicat, pentru PressHUB, care sunt particularitatile razboiului ruso-ucrainean, polemicile din interiorul comunitatii de experti în relatii internationale referitoare la înarmarea Ucrainei de catre statele occidentale si de ce este greu sa se ajunga la pace.
Expertul explica, în acelasi timp, si miscarilor geopolitice pe care China le-ar putea face în perioada acestui razboi. “Îmi este foarte greu sa îmi imaginez Federatia Rusa declarându-se învinsa, pentru ca Putin a pus toate cartile lui politice în acest joc. Îmi este absolut imposibil sa mi-l imaginez pe Vladimir Putin spunând: „Am pierdut, gata, renunt!”

Numai prin înlocuirea sa, în urma unei lovituri de stat sau prin deces. Chiar si atunci, Rusia va cauta sa iasa din aceasta înclestare pastrându-si fata nealterata, spre a evita umilinta. Ucraina la fel: nu va capitula, câta vreme e sustinuta. Si poate recruta noi generatii de combatanti, dar mai vin si voluntari straini.

Rusiei i-ar fi al naibii de greu sa ocupe toata zona de granita a Ucrainei cu tarile NATO ca sa blocheze fluxul de arme si voluntari – nu a putut ocupa Kievul, despre ce vorbim? Asadar, e foarte greu sa faci prognoze în aceasta perioada extrem de fluida”, a subliniat acesta intr-un interviu.

Citeste tot interviul pe presshub.ro

Citește toată știrea

„Îmi este foarte greu să îmi imaginez Federaţia Rusă declarându-se învinsă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate