Publicitate

De-a lungul timpului, oamenii devin nemultumiti de modul in care este amenajata locuinta sau simt nevoia unei schimbari, motiv pentru care decid sa inceapa un proces de renovarea, fie pentru intreaga casa, fie numai pentru anumite camere din locuinta.
Baia este una dintre incaperile care are un rol functional foarte important si in care elementele sunt permanent supuse actiunii umiditatii. Acest lucru poate duce la o degradare sau deteriorare mai rapida a unor dintre ele, astfel ca procesul de renovarea poate incepe chiar cu baia.

Tinand cont insa de rolul pe care il are, este important sa se acorde o atentie foarte mare renovarii baii si mai ales, sa nu se faca rabat de la calitate, atat in ceea ce priveste obiectele sanitare, cat si serviciile oferite de echipa de meseriasi.

Pentru ca aceasta renovare sa fie mai usor de realizat si intr-un mod eficient, este necesar sa se elaboreze, pentru inceput, un plan pe baza caruia sa se desfasoare renovarea si datorita caruia nu vor fi omise elemente importante, cum este, de exemplu, cazul unor sifoane pardoseala, care permit o scurgere eficienta a apei.

Un astfel de plan cuprinde urmatoarele etape:

1. Dimensionarea spatiului si stabilirea functionalitatii

Aceasta etapa face referire in primul rand la numarul celor care vor folosi baia si varsta acestora, astfel incat elementele sanitare sa fie adaptate nevoilor lor, precum si la confortul si designul incaperii. In acest fel se pot imbina cele doua aspecte extrem de importante: functionalitatea si estetica.

 2. Alegerea tipului de finisaje folosite pentru baie

In cazul in care nu este nevoie de o reparatie capitala a retelei sanitare din baie, urmatoarea etapa a planului de renovare vizeaza alegerea finisajelor pentru baie. Cu toate ce cele mai populare sunt gresia si faianta, datorita rezistentei ridicate pe care o au la umiditate, in prezent sunt disponibile si alte tipuri de finisaje pentru podeaua si peretii din aceasta incapere a casei.

Astfel ca se pot monta de la parchet sau lambriu, tratate impotriva umiditatii si apei, pana la microciment, care ofera un aer sofisticat oricarei incaperi.

 3. Alegerea obiectelor sanitare

Cand vine vorba despre alegerea obiectelor sanitare, este important sa se inceapa cu elementele esentiale dintr-o baie, mai ales daca dimensiunile acesteia sunt reduse. In acest fel se indeplineste rolul functional al incaperii, dar se evita supraaglomerarea baii.

In plus, in functie de spatiul disponibil si de preferintele fiecaruia, se poate alege cea mai potrivita solutie dintre cada si cabina de dus, aceasta din urma fiind mai practica si mai moderna, mai ales daca se opteaza pentru un o cabina de dus de tipul walk in.

 4. Iluminarea este foarte importanta

Cum sursele de lumina naturala sunt foarte mici sau chiar inexistente in baie, alegerea unor corpuri de iluminat care sa asigure o atmosfera potrivita incaperii este foarte importanta. Pentru un efect modern si util se pot alege mai multe tipuri de astfel de elemente.

Aceste recomandari reprezinta aspecte esentiale legate de amenajarea baii, spatiile de depozitare si obiectele de decor avand si ele un rol important.

Citește toată știrea

In ce consta planul de renovare al unei bai? (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate