Publicitate

În timp ce a introdus diverse taxe sectorului privat, inclusiv celor care muncesc part-time, Guvernul a pregatit un proiect prin care cresc salariile bugetarilor.
Potrivit unui proiect de OUG, personalul din institutiile si autoritatile publice nominalizat în echipele de proiecte finantate din fonduri europene nerambursabule, beneficiaza de majorarea salariilor de baza, soldelor de functie/salariilor de functie, indemnizatiilor de încadrare cu pâna la 50-, indiferent de numarul de proiecte în care este implicat. Aceasta majorare se aplica proportional cu timpul efectiv alocat activitatilor pentru fiecare proiect.

De asemenea, functionarii public din cadrul Ministerului Finantelor, Ministerului Muncii, Ministerului Mediului, Ministerului Dezvoltarii, Ministerului Investitiilor si Proiectelor europene, Ministerului Sanatatii, Ministerului Educatiei, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si institutiile aflate în subordinea acestora, functionarii publici din Administratia Prezidentiala, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Justitiei precum si functionarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiaza, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de baza de 15-.

Functionarii publici din serviciile publice deconcentrate ale institutiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului mediului, Ministerului Sanatatii, Ministerului Educatiei, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor si Ministerului Muncii, precum si din cadrul directiilor regionale si judetene de statistica beneficiaza, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de baza de 15-.

În prembulul proiectului de OUG, masura este motivata de situatia economica generata de criza COVID, de cresterea preturilor la energie, precum si de razboiul din Ucraina.

Sursa: hotnews

Citește toată știrea

În timp ce statul sugrumă mediul privat cu noi taxe se pregătește majorarea cu 50% a salariilor bugetarilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate