Publicitate

Unicul festival dedicat exclusiv filmului autohton – Serile Filmului Românesc (SFR) – revine cu a 13-a editie, cu evenimente culturale ce se vor defasura în mai multe spatii din Iasi. În Amfiteatrul Palas vor avea loc proiectii ale unor scurtmetraje românesti, filme în premiera si întâlniri cu regizori si actori îndragiti. Programul poate fi consultat pe www.festivalsfr.ro, iar biletele pot fi achizitionate de pe www.eventbook.ro si din toate locatiile în care se desfasoara evenimentul.
Capitala Moldovei devine capitala filmului românesc, iar inima orasului se transforma în epicentrul cinematografiei, unde se vor întâlni cinefilii ieseni în aceasta saptamâna. Amfiteatrul Palas gazduieste unul dintre ecranele festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) pe care vor fi difuzate o serie de scurtmetraje, dar si pelicule autohtone.

Astfel, joi, 4 august 2022, începând cu ora 21.30, spectatorii sunt asteptati la un maraton de noua scurtmetraje, reunite sub denumirea de S’Curte la, SFR si care sunt realizate de producatori de renume, dar si de tineri la început de drum, pasionati de productii video. Vor putea fi urmarite: „Plastic semiotic”, „Spre casa”, „Cori si Willi”, „Cum se întinde un nor spre altul”, „Stille Post”, „Triplex Confinium”, „Planuri de vacanta”, „Fragmentari”, „Arta înselaciunii”, iar Irina-Margareta Nistor este invitata speciala a evenimentului cinematografic. În caz de vreme nefavorabila, proiectia va fi mutata în salile Chopin-Vivaldi din Congress Hall.

Documentarul „Nimic despre dragoste”, regizat de Florin Piersic Jr., va rula în Amfiteatrul Palas vineri, 5 august, tot de la ora 21.30. Filmul spune povestea a doua femei si a doi barbati implicati într-un cataclism emotional si încearca sa surprinda si sa analizeze acele momente delicate din viata noastra, când percepem dragostea ca fiind o boala a sufletului. Proiectia speciala va avea loc în prezenta echipei care a lucrat la pelicula si, în caz de vreme nefavorabila, va fi mutata în salile Chopin-Vivaldi din Congress Hall.

Tot în Amfiteatrul Palas, seara de sâmbata, 6 august, este dedicata comediei „Om câine”. Lungmetrajul este o poveste despre dragoste si exil, structurata sub forma unui film noir, în care se întrepatrund senzatiile de paranoia, alienare, umorul absurd si sentimentul unei iminente catastrofe. Cum se termina totul vei afla de la ora 21.30, iar apoi, invitatii Stefan Constantinescu si Bogdan Dumitrache vor raspunde la toate curiozitatile spectatorilor. În caz de vreme nefavorabila, proiectia se va muta la Casa de Cultura „Mihai Ursachi”.

Duminica, 7 august, de la ora 21.30, ne întâlnim în Amfiteatrul Palas sa ne bucuram de ultima pelicula din cadrul SFR 2022. Proiectia va avea loc în prezenta invitatilor: Vasile Muraru, Dragos Dumitru si Bogdan Farcas. Drama „Neidentificat” prezinta povestea unui caz nerezolvat, un criminal neidentificat si un politist obsedat. Filmul a primit mai multe premii Gopo si TIFF si este un must-see al festivalului. În caz de vreme nefavorabila, proiectia se va muta la Cinema Ateneu, de la ora 22.00.

Daca înca nu ai bilete la festival, intra pe site-ul SFR, alege filmul preferat si pregateste-te de seri sub lumina reflectoarelor, în Amfiteatrul Palas! Festivalul se desfasoara în mai multe locatii din Iasi, în perioada 3 – 7 august. Afla mai multe pe www.festivalsfr.ro.

Citește toată știrea

Încep Serile Filmului Românesc: Spectatorii sunt așteptați la proiecții impresionante în Amfiteatrul Palas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate