Publicitate

Eroare periculoasa, la unele Dacii noi. Frâneaza de urgenta singure, fara a avea vreun obstacol în fata. Mai multi soferi au raportat incidente similare la trecerea printr-un pasaj. Se pare ca sistemul de frânare activa de urgenta poate fi pacalit de înclinatia drumului. Teoretic, sistemul de frânare activa de urgenta (AEB) este un ajutor pentru sofer. Cu ajutorul unui senzor radar, sistemul monitorizeaza permanent traficul din fata masinii, calculeaza în timp real distanta pâna la vehiculul din fata / obstacol / pieton si avertizeaza soferul, acustic si / sau luminos daca exista risc de coliziune frontala. Daca soferul nu reactioneaza, sistemul aplica automat frâna în încercarea de a preveni un eventual accident. 

Dar, sistemele electronice nu sunt infailibile. Dau si erori. În unele cazuri, de exemplu, „frânarea fantoma”, asa cum este denumita interventia eronata a sistemului de frânare activa de urgenta când real nu exista niciun obstacol în fata masinii, poate fi cauzata de factori de mediu, cum ar fi umbrele, unghiurile scazute ale soarelui, conditiile meteorologice sau chiar înclinatia unei pante, elemente pe care sistemul AEB le interpreteaza ca fiind obstacole potentiale.

O multime de producatori auto, precum Volvo, Honda, Tesla, Toyota sau Ford, s-au confruntat cu astfel de probleme în ultimii ani, rechemând în service milioane de automobile Pasajul Oituz din Municipiul Bacau a devenit locul a numeroase accidente inexplicabile, generate de un posibil defect al sistemului de frânare de la autoturismele Dacia.

Soferii au raportat ca masinile lor activeaza frâna de urgenta în mod aleatoriu în interiorul pasajului, determinând oprirea brusca, în absenta unui obstacol vizibil, informeaza bacau.net.

Aceasta eroare a sistemului de frânare automata a condus la numeroase accidente în zona, întrucât vehiculele care vin din spate au fost implicate în coliziuni serioase cu cele care s-au oprit brusc în pasaj. Cu toate acestea, în ciuda recunoasterii problemei de catre dealer, nu a fost emis niciun recall oficial si nicio modificare la sistemele de frânare ale acestor autoturisme.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

Citește toată știrea

Incidente periculoase: Unele Dacii noi frânează de urgenţă singure, fără a avea vreun obstacol în faţă
Publicitate