Publicitate

Echipa de fotbal feminin Navobi a primit de CL Iasi mai mult decât dublul sumei încasate de la CL Cluj de catre campioana României, arata un consilier local. El dezvaluie câti bani publici au fost „tocati fara rusine” de acest club 
Modul în care au fost cheltuiti banii publici de care a beneficiat clubul de fotbal iesean feminin Navobi a fost developat, partial, de Bogdan Crucianu (FOTO), liderul consilierilor locali PSD.

Într-o postare dura pe pagina lui de facebook, Crucianu da mai multe detalii, inclusiv trimiteri legate de salariile capilor clubului. Iata ce a scris cel care este secretarul Comisiei pentru Sport si Tineret din cadrul CL Iasi:

„Inadmisibil! Patroni de lux pe banii iesenilor! Incompetenta si deconturi dubioase, în fotbalul iesean!

Dupa cum am promis iesenilor, lucrez în permanenta pentru cheltuirea transparenta, cu eficienta, a banului public. Desi multi mi-au spus ca demersurile mele repetate legate de desecretizarea modului în care au fost folositi cei circa 70. 000 de euro primiti de la municipalitate de catre echipa Navobi Iasi în a doua jumatate a anului trecut vor fi inutile, lupta mea a dat roade!

Astazi sunt în masura sa prezint câteva dintre datele financiare ale unei echipe care a primit de la CL Iasi mai mult decât dublul sumei încasata de la CL Cluj de campioana României si câstigatoarea unei serii de Liga a II-a la un loc! Iata pe ce s-au dus banii iesenilor pentru o clasare modesta în esalonul secund, într-un sezon în care Navobi a pierdut acasa, în Cupa României, cu 1-13 (!), în fata unei echipe comunale, iar în campionat a fost învinsa în patru partide. Amintesc ca una din înfrângeri a fost generata de faptul ca sefii clubului iesean au uitat legitimatiile de joc acasa, lucru care spune totul despre „profesionalismul” existent.

Va supun atentiei un bilant financiar:

– resurse umane (state de plata): 15.200 lei;

– transport: 10.867,9 lei;

– cazare si masa: 108 100 lei (30.000, 6.100, 1.870, 680, 69.450);

– echipamente: 30.000 lei;

– servicii contabilitate: 18.918,5 (11.258,5 plus 7.660 taxe la stat);

– arbitraj: 1.575 lei;

– servicii medicale: 15.714 lei (15.065, 99, 300, 155, 95);

– servicii filmare: 3.300 lei;

– închiriere sala: 1.500 lei;

– curierat: 113,09;

– taxe AJF: 450;

– contracte activitate sportiva sportivi plus staff tehnic: 127.430,51;

Multumindu-i viceprimarului Daniel Juravle pentru promptitudinea cu care a raspuns solicitarii mele, remarc faptul ca aproape 120.000 de lei, adica peste o treime din totalul de 330. 000 lei cheltuiti de Navobi, din cei 350.000 de lei aprobati de CLIasi, s-au dus pe cazare, masa si transport. Asta desi Federatia Româna de Fotbal subventioneaza cluburile feminine pe directiile amintite!

Un alt semn de întrebare lansat în presa se refera la nivelul cheltuielilor pentru echipamente, mult mai mare decât la alte cluburi.

Revoltator este si faptul ca întreaga familie Ambrozie „formeaza” Clubul Navobi, structura prin care au fost tocati fara rusine bani grei, acestia având indecenta ca, pe lânga finantarea primita de la CL Iasi, sa-si stabileasca singuri si remuneratiile lunare. Este vorba despre sume la fel de neadecvate în raport cu performanta: de la servicii de contabilitate de 2.000 lei pe luna (plus taxe!) pâna la activitati sportive de 5.000 lei net pe luna. Asta în conditiile în care sunt fotbaliste care nu iau 1.000 de lei pe luna!

Bugetul local nu este o vaca de muls pentru oameni care au conexiuni în birouri sus-puse si se folosesc de sportivi pentru bunastarea personala!

Banii alocati sportului trebuie sa fie utilizati în primul rând pentru asigurarea conditiilor de joc si pentru stimularea sportivilor, nu pentru huzurul incompetentilor care „obtin” rezultate umilitoare si aduc deservicii grave Iasului!

Fiecare leu public trebuie cheltuit eficient si transparent, numai si numai în interesul iesenilor!”

Citește toată știrea

“Incompetenţă şi deconturi dubioase în fotbalul ieşean!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate