Publicitate

De loc dintr-un judet vecin, pustiul are sase condamnari
Un pusti a spart trei masini într-o singura seara, pentru a „face rost de bani”. Pagubele produse prin spargerea geamurilor s-au dovedit în final mai mari decât valoarea bunurilor sustrase. Fiind minor, a scapat ieftin, doar cu o internare într-un centru educativ. De la 14 ani, baiatul s-a apucat practic de colectionat condamnari, cea de acum fiind a sasea. De loc din Stefanesti – Botosani, Samuel Mihalcea venise la jumatatea lunii octombrie 2017 în vizita la Iasi, la verisorii sai. În noaptea de 16/17 octombrie, le-a spus acestora ca merge în oras pentru „a face rost de bani”, „la furat, din masini”. Nu l-a oprit nimeni, asa ca a început sa vâneze masini mai vechi, mai usor de spart. A abordat întâi o Dacia Solenza, parcata în zona Podul de Fier, careia i-a spart geamul portierei dreapta fata cu o piatra de bujie pe care o avea asupra sa. A deschis portiera si a furat din masina un aparat GPS Myria.

Ceva mai încolo, a procedat în aceeasi maniera cu un Opel. În acesta nu a gasit însa nimic. A treia masina a fost o Dacie Logan, careia i-a spart cu piatra de bujie geamul portierei dreapta spate. Întrucât geamul era foliat, a trebuit sa îl împinga cu mâinile pentru a putea deschide portiera. Din masina a furat doua stick-uri de memorie si un încarcator auto pentru telefonul mobil. Dintre bunurile furate, a gasit client doar pentru aparatul GPS. Întrucât la data comiterii spargerilor, baiatul a fost expertizat psihiatric

. S-a constatat ca sufera de tulburare de comportament, dar si ca avea discernamânt în momentul comiterii faptei. Pe parcursul anchetei, tânarul si-a recunoscut si regretat fapta. Totusi, la sfârsitul aceleiasi luni si la începutul lunii noiembrie 2017, el a mai comis doua furturi, fapte similare fiind savârsite si pe parcursul anului 2018. La data judecarii pentru furt calificat în forma continuata, el se afla de altfel în executarea unei masuri educative, de asistare zilnica, dispusa pentru doua tâlharii. În urma spargerii celor trei masini, împotriva lui Mihalcea s-a dispus internarea într-un centru educativ pe durata a doi ani.

Citește toată știrea

Infractor de la 14 ani: Spărgea maşinile la rând cu bujia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate