Publicitate

Fabrica PHINIA Iasi va produce principalele componente pentru sistemele de injectie GDI Light Vehicles: pompe si în curând injectoare, destinate vehiculelor pentru pasageri. Clientii acestor produse noi sunt aceiasi mari producatori de automobile de talie mondiala, care în prezent achizitioneaza pompele pe benzina realizate în fabrica PHINIA Iasi. Primul injector GDI va fi produs în Iasi în luna septembrie iar productia de serie va debuta în decembrie 2024.

 

Compania atrage investitii de peste 8 milioane de euro  
Primul injector GDI (benzina) va fi produs în Iasi în luna septembrie, iar productia de serie va debuta în decembrie 2024.
Injectoarele pe benzina produse în Iasi corespund celor mai stricte clase de emisii si functioneaza la presiuni care variaza între 200 si 600 de bari
Noua linie de productie va ocupa o suprafata de 1.650 m2 în fabrica din Iasi
Procesul de productie va fi cel mai modern si mai complex bazat pe sudura laser, având si cel mai înalt grad de automatizare
Fluxul de productie mediu estimat este de aproximativ 15.000 de injectoare/zi
Noua investitie genereaza peste 30 de noi locuri de munca în prima faza, majoritatea pozitiilor fiind destinate inginerilor si specialistilor

”Prin aceasta investitie, PHINIA România va oferi clientilor sai solutii complete pentru sistemele de combustie pe benzina: pompe si injectoare pentru vehicule de pasageri, la cele mai înalte standarde de calitate si care corespund celor mai exigente clase de emisii. Noua linie de productie care va deveni operationala în fabrica Iasi creeaza premisele pentru atragerea unor proiecte si produse noi în viitorul apropiat, bazate pe tehnologii ultra moderne de combustie, cu zero emisii de carbon.

Ne extindem în mod sustenabil iar asta înseamna si noi locuri de munca pentru ingineri, care vor lucra cu cele mai noi tehnologii din industria automotive”, afirma Dan Tetu, director general fabrica PHINIA Iasi.

Realizarea unui Injector GDI  de înalta calitate nu ar fi posibila fara inovatii tehnice specifice (precum acoperirea DLC pe bila, prelucrarea gaurilor de injectie cu laser cu diversitate mare a formei gaurilor de injectie), care corespund asteptarilor si cerintelor clientilor.  Aceste inovatii se folosesc în prezent pentru  dezvoltarea sistemelor de injectie pe hidrogen care sunt neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon si pot fi produse adaptând tehnologia si designul actual al injectoarelor GDI.

***

Despre PHINIA

PHINIA este un furnizor independent, lider de piata pentru solutii si furnizor de componente premium, cu peste 100 de ani de experienta în productie si conexiuni de afaceri în industrie, cu un portofoliu de marci puternice care include Delphi, Delco Remy® si Hartridge. Cu 12.900 de angajati în 44 de locatii din 20 de tari, PHINIA are sediul central în Auburn Hills, Michigan, SUA. 

Lucrând în domeniul vehiculelor comerciale si al aplicatiilor industriale (vehicule de tonaj mare si mediu, camioane, vehicule pentru constructii de infrastructura, aplicatii marine, agricole si industriale) si al vehiculelor usoare – autoturisme, autoutilitare, si vehicule utilitare sport), dezvoltam sisteme de combustibil si piese de schimb care asigura functionarea motoarelor cu combustie la performante maxime, cât mai curat cu mediul si mai eficient posibil, investind în acelasi timp în tehnologii viitoare care vor debloca potentialul combustibililor alternativi.

Oferind ceea ce piata are nevoie astazi, pentru a deveni mai eficienta si mai sustenabila, dezvoltând în acelasi timp produse si solutii inovatoare pentru un viitor mai curat, suntem partenerul preferat al unei game variate de clienti industriali si de pe piata secundara, care ne sprijina în calatoria noastra comuna catre un viitor neutru si fara emisii de carbon.

(Delco Remy® este o marca înregistrata a General Motors Corporation, licentiata de BorgWarner PDS (Anderson) LLC)

PHINIA în România

Unitatea de productie din parcul industrial Miroslava, judetul Iasi, este singura fabrica PHINIA din România; fiind totodata un partener de traditie si unul dintre furnizorii principali din industria automotive. Aici sunt realizate pompe si injectoare personalizate pentru cei mai mari producatori de vehicule la nivel mondial. Produsele PHINIA realizate în Iasi sunt exportate în proportie de 100-, fiind livrate ca clientii de pe 4 continente.

Fabrica PHINIA Iasi liderul industriei automotive din regiune si unul dintre cei mai importanti agenti economici din perspectiva investitiilor realizate si volumului de produse exportate. Performantele sale au fost recunoscute prin premiile de excelenta Forbes acordate pentru excelenta în dezvoltare regionala, management si performanta. În prezent, în fabrica PHINIA Iasi se desfasoara 3 programe de învatamânt dual precum si un amplu parteneriat educational cu Universitatea Tehnica din Iasi.

Citește toată știrea

Injector pe benzină, produs în premieră în România, în fabrica PHINIA Iași (P)
Publicitate