Pasionatii de gastronomie, studenti si elevi deopotriva, îsi vor demonstra talentul în cadrul Concursului National Studentesc „TRADITIE SI INOVATIE ÎN ARTA GASTRONOMICA” organizat de Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi (USV), în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Liga Studentilor Agronomi si Veterinari si cu Asociatia Studentilor Veterinari din Iasi.
Concursul avea loc marti, 14 noiembrie 2023, ora 10.00, la USV Iasi, în cladirea TPPA. Pe lânga studentii de la USV Iasi, la aceasta editie a concursului vor mai participa tineri de la institutii de învatamânt precum Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Inginere Alimentara din Suceava, Universitatea Dunarea de Jos din Galati, Colegiul „Virgil Madgearu” Iasi, Colegiul Agricol si Industrie Alimentara „Vasile Adamachi” Iasi, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi, Colegiul Tehnologic „Olga Sturdza” Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Pascani si Liceul Tehnologic Hârlau.
„Jurizarea va fi realizata de chefi care se bucura de notorietate, iar conform regulamentului concursului echipele participante trebuie sa aiba în componenta lor doi membri. De asemenea, ne propunem ca evenimentul sa se încheie cu o gala de premiere a celor mai bune initiative în domeniu gastronomic”, a transmis prof. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitatile sociale.
Concursul organizat de catre USV Iasi are ca principal scop educatia culinara care sustine interesul crescut al studentilor si elevilor pentru arta gustului si, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflata într-o evolutie în România.