Publicitate

Una dintre cele trei amenzi primite de Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfintitul Teodosie, în luna ianuarie, pentru ca nu ar fi respectat carantina, a fost anulata, marti, de Judecatoria Constanta, decizia instantei nefiind definitiva.
Judecatoria Constanta a decis sa admita în partea plângerea formulata de Teodosie Petrescu împotriva Inspectoratului de Politie Judetean Constanta. 

„Anuleaza în parte procesul verbal seria PF nr. 0089507 din data de 24.01.2022, cu referire la contraventia prevazuta si sanctionata de art. 65 lit. i) si art. 66 lit. b) din Legea nr. 55/2020, pentru care s-a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale în cuantum de 1.000 lei. Mentine în rest procesul verbal ca legal si temeinic. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel de depune la Judecatoria Constanta”, se arata în minuta instantei. 

Articolul 65, litera I din Legea 55/2020 se refera la „desfasurarea de catre organizatori a unor mitinguri, demonstratii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, în spatii deschise, ori a unor întruniri de natura activitatilor culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spatii închise, cu nerespectarea masurilor stabilite conform art. 5 alin. (3) lit. a”. 

Avocatul Adrian Cuculis considera ca prin aceasta decizie s-a dovedit ca ÎPS Teodosie a fost amendat pe nedrept.  „ÎPS Teodosie, amendat de catre politia din Constanta ca nu a respectat masura abuziva a izolarii la domiciliu, câstiga procesul cu Politia Româna si anuleaza amenda de 1000 de lei, dar se si constata ca slujba din 24 ianuarie de pe faleza Cazinoului din Constanta a fost savârsita în mod legal. Procesul l-am pornit în ianuarie, iar 8 luni de zile am reusit sa dovedim ca ÎPS Teodosie a fost amendat pe nedrept si <<izolat>> în mod abuziv”, a afirmat avocatul Cuculis. 

Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat, în 24 ianuarie, de trei ori, de politistii constanteni, valoarea totala a sanctiunilor fiind de 3.000 de lei.

Prima amenda a fost luata de IPS Teodosie în timp oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Constanta. A doua sanctiune a venit la o manifestare culturala dedicata Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului. Ultima amenda i-a fost data Arhiepiscopului Tomisului în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis la conferinta „România, vechea vatra a Europei”, sustinuta de catre acad. prof. Constantin Barbu.

Arhiepiscopul Tomisului se afla în carantina deoarece revenise din Iordania, tara care se afla atunci în zona rosie. El a atacat si decizia de carantina, dar cererea sa a fost respinsa de catre doua instante.

Celelalte doua amenzi au fost, de asemenea, contestate de catre Arhiepiscopul Tomisului, termenele acordate în cele doua dosare fiind 28 septembrie, respectiv 26 octombrie.

Citește toată știrea

Instanţa îl face scăpat pe Arhiepiscopul Tomisului de una dintre cele trei amenzi pentru nerespectarea carantinei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate