Publicitate

Copilul în vârsta de 10 ani, care a fost lovit lunea trecuta de o autoutilitara în Hârlau, a murit în cursul zilei de duminica, 26 iunie, la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, unde se afla internat. 
Medicii au precizat înca de la început ca sunt rezervati cu privire la sansele sale de supravietuire, leziunile suferite în zona capului fiind cele mai grave. Accidentul a avut loc pe 20 iunie, iar martorii au spus ca atunci când soferul a plecat la culoarea verde a semaforului, minorul a alunecat de pe acostament si a fost accidentat cu roata din spate.

„A fost o politrauma cu indice de severitate lezional foarte mare de la început. Noi întotdeauna avem speranta ca va fi o evolutie pozitiva, dar era de asteptat ca acest lucru sa fie o minune având în vedere starea în care se afla, a fost un caz cu manevre de resuscitare în desfasurare în urma stopului cardio-respirator. S-au încercat toate procedurile de care avea nevoie, dar evolutia s-a mentinut grava pe toata durata spitalizarii, iar stopul cardio-respirator care s-a instalat duminica a fost ireversibil la manevrele de resuscitare”, a explicat dr. Tamara Rosu, medic-sef UPU de la Spitalul de Copii.

La locul accidentului a intervenit atunci un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean Iasi, fiind solicitata si interventia elicopterului SMURD pentru a fi transportat cât mai repede la spital. Medicii spun ca s-a încercat tot ce a fost posibil din punct de vedere medcial pentru a-l salva pe copil.

„A fost intubat la noi si a ramas protezat respirator pe perioada internarii. Au fost facute investigatii imagistice, a beneficiat de o supraveghere de înalta performanta, însa trauma cranio-cerebrala a fost foarte severa, de aici a pornit si aceasta evolutie. Decesul a survenit printr-o insuficienta organica multipla”, a mai precizat dr. Tamara Rosu.

În urma decesului copilului, politistii ieseni au schimbat încadrarea juridica si barbatul care se afla la volanul autoutilitarei va fi cercetat pentru ucidere din culpa. 

Citește toată știrea

Insuficienţă organică – Copilul de 10 ani de la Hârlău a murit ieri la spital, la o săptămână după accident

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate