Publicitate

Cele mai reputate voci din domeniul Nefrologiei se strâng la Iasi în perioada 16 – 17 noiembrie, când Societatea Româna de Nefrologie organizeaza conferinta devenita deja traditie: NefroDiab. Aceasta va avea loc la Hotelul Traian, prezenta tuturor participantilor fiind una fizica, fara componenta online. Înscrierile sunt în continuare deschise, invitatii fin asteptati la Iasi pentru manifestarea de saptamâna viitoare.
Astfel, conform organizatorilor, printre temele de actualitate care vor fi abordate se numara si: afectarea renala în sindromul Sjogren, abordarea proactiva în patologia renala a obezitatii, efectul controlului glicemic intensiv asupra riscului de aparitie a bolii renale cronice la pacientii cu diabet zaharat.

„Se va dezbate totodata si despre efectele renale ale medicatiei incretinice, metforminul în boala renala cronica, managementul diabetului zaharat tip 2 la vârstnici cu sindrom de fragilitate si/sau boala renala cronica, care este beneficiul transplantului renal la pacientii cu diabet zaharat în program cronic de dializa? Printre teme vor fi si controlul obezitatii la pacientii cu diabet zaharat cu boli renale, utilizarea inteligentei artificiale pentru controlului diabetului zaharat sau rolul hemodiafiltarii în tratamentul pacientului cu diabet zaharat si boala cronica de rinichi terminala”, au transmis organizatorii. 

Citește toată știrea

Inteligenţa artificială poate ajuta la controlul diabetului zaharat? Conferinţă inovativă la Iaşi în nefrologie
Publicitate