Publicitate

În curând se împlinesc doi ani de la începutul invaziei militare rusesti în Ucraina. Si, chiar daca tara vecina se confrunta si acum cu aceleasi tragedii pe care le-a trait si în februarie 2022, în România se mai discuta destul de rar despre subiect. Cu toate acestea, un lucru cert e acela ca foarte multi români au înteles ca fiecare mâna de ajutor data Ucrainei e, în realitate, o mâna de ajutor data noua însine. Iar omul care a stiut sa mobilizeze mase largi de oameni în baza acestei idei a fost, fara îndoiala, înca din 2022, Radu Hossu.
Radu Hossu si-a început misiunea de ajutorare a poporului ucrainean cumva întâmplator, dupa ce a constatat ca rezumatele sale de noapte ajungeau la un public tot mai extins. Astfel a lansat o campanie umanitara pe cont propriu pentru ajutorarea poporului vecin, afectat teribil de invazia rusa. Timpul a trecut si Radu a reusit sa strânga cea mai mare donatie pe persoana fizica oferita de România pentru sprijinirea Ucrainei în acest razboi.

A fost premiat atât de Ucraina, cât si de organizatii civice din România pentru actele lui de curaj si pentru implicare, iar acum, la aproape doi ani de la declansarea invaziei militare rusesti în Ucraina, Radu Hossu se uita în urma, la aceasta perioada în care a luptat uneori cot la cot alaturi de soldatii ucraineni, cu mândrie. Mândrie ca a reusit sa mobilizeze românii într-un demers atât de curajos si mândrie ca n-a renuntat nicio clipa de speranta lui, în ciuda amenintarilor cu moartea pe care le-a tot primit în acesti doi ani.

Radu Hossu a povestit, în acest interviu acordat în exclusivitate publicatiei MEDIA QUALITY, despre lucrurile la care a renuntat pentru a se dedica în totalitate cauzei ucrainene, despre lucrurile pe care simte ca le-a câstigat si, de ce nu, despre locul României în evolutia realitatilor pe care el le vede, adesea, de pe un câmp de lupta în care miza e mereu absoluta.

Interviul, pe mediaquality

Citește toată știrea

INTERVIU – Radu Hossu: „E important să înțelegem că suntem și noi în acest moment în mijlocul unui război hibrid”
Publicitate