Publicitate

Legea pensiilor, promulgata de Iohannis. Unele pensii cresc cu 100-. Altele deloc. Care e explicatia. Promulgarea ar însemna inclusiv ca echipa de specialitate de la Administratia Prezidentiala a ajuns la concluzia ca sunt bani, adica initiativa este sustenabila.
Conform legii, de la 1 ianuarie 2024 se majoreaza cu 13,8- punctul de pensie, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei, iar de la 1 septembrie 2024 pensiile se majoreaza în urma recalcularii dupa noua formula.

Newsweek România a scris ca o serie de români vor primi pensii marite cu 50- pâna la 110-. Totul se va întâmpla dupa recalcularea care va intra în vigoare pe 1 septembrie 2024. Este vorba despre acei români care au muncit pe salariul minim pe economie, în principal. 

Cresterea pensiilor acestea va depinde în mare masura de numarul de ani în care pensionarul a muncit peste cei 25 de ani de vechime care sunt necesari iesirii la pensie. În cazul unui mecanic care de exemplu a lucrat pe salariul minim, timp de 36 de ani, apare o astfel de situatie.

Azi, acesta ia o pensie de 1.125 de lei pe luna, care este echivalentul indemnizatiei sociale (pentru cine nu îndeplineste conditiile minime de stagiu de vechime în munca). De la 1 ianuarie, acest om va primi o indexare de 13,8-, ca toti ceilalti pensionari, si va ajunge la o pensie de 1.283 de lei pe luna.

La recalculare însa el va beneficia de punctele-bonus ce sunt primite de pensionarii care au muncit peste 25 de ani. Dupa recalculare, el va ajunge, de la o pensie de 1.125 de lei pe luna, la 2.340 de lei pe luna, de la 1 septembrie.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

Citește toată știrea

Iohannis a promulgat legea pensiilor. Unele cresc cu 100%, altele deloc
Publicitate