Publicitate

Crestinii ortodocsi din Iasi sau din Moldova, cât si pasionatii de istorie, au oportunitatea de a afla cum s-a format si cum a supravietuit secolelor Catedrala Mitropolitana din Iasi. 
Marti, la Centrul Eparhial din Iasi, a fost prezentat oficial volumul „Istoria Catedralei si a Ansamblului Mitropolitan din Iasi”, care a fost publicat la Editura Doxologia, în cadrul unui eveniment la care a fost prezent si Înaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Conform doxologia.ro, volumul a fost realizat la începutul acestui an si marcheaza împlinirea a 380 de ani de la aducerea la Iasi a moastelor Sfintei Cuvioase Parascheva.

„Înaltam un gând de gratitudine pentru ce care au zidit aceasta catedrala, pentru cei care au vietuit în aceasta incinta si au încercat sa mentina candela aprinsa, pentru cei care în ultima perioada s-au aplecat si v-ati aplecat pentru ca acest loc sa continue sa fie loc de odihna sufleteasca pentru miile de credinciosi care patrund în acest spatiu. Multumesc din suflet tuturor acelora care au fost mentionati aici sau nu au fost mentionati, care au încercat în aceste pagini sa aseze istoria de pâna acum, a tot ceea ce a fost viata crestina manifestata în diferite feluri”, a spus IPS Teofan în cuvântul sau, citat de doxologia.ro. Volumul are 800 de pagini, cuprinde referate, marturii si documente care privesc începuturile si istoria de secole a lacasului de cult. 

Citește toată știrea

Istoria Catedralei Mitropolitane, într-un volum de 800 de pagini tipărit de Mitropolie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate