Publicitate

Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti a precizat, miercuri, într-un comunicat, ca 458 de persoane care au facut parte din grupul de suporteri din cauza caruia a fost întrerupt meciul România – Kosovo au fost identificate pâna la acest moment în vederea luarii “masurilor legale împotriva celor responsabili de încalcarea cadrului legal în vigoare”.
Pâna acum, au fost constatate si întocmite 3 acte de sesizare în vederea înaintarii catre organele abilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

De asemenea, au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale, în valoare totala de 8.000 de lei.

În continuare, se fac verificari pentru identificarea si sanctionarea altor persoane care au încalcat cadrul legal în vigoare, a precizat Jandarmeria.

Jandarmeria Capitalei explica si cum s-a procedat dupa întreruperea meciului de marti: “Dupa întreruperea meciului, în urma consultarii reprezentantilor Federatiei Române de Fotbal si ai UEFA, unul dintre obiectivele avute în vedere a fost detensionarea situatiei, astfel încât meciul sa fie reluat în conditii de siguranta, fara a-i pune în pericol pe ceilalti spectatori si de a nu se lua decizia anularii jocului sportiv. Astfel, jandarmii împreuna cu reprezentantii Federatiei Române de Fotbal au intervenit imediat pentru a discuta cu membrii acestei factiuni de suporteri pentru constientizarea riscurilor asociate afisarii mesajelor care incita si pot crea o atmosfera tensionata în cadrul evenimentului sportiv si riscului de a pierde meciul la ”masa verde”. Mentionam ca, în urma consultarii cu reprezentantii UEFA si cei ai Federatiei Române de Fotbal, s-a hotarât de comun accord ca fortele de ordine sa gestioneze aceasta situatie prin dialog, fara a fi nevoie de evacuarea persoanelor si neexistând nicio solicitare din partea celor doua foruri în acest sens. Dupa evaluarea situatiei si obtinerea asigurarilor din partea suporterilor ca astfel de comportamente nu vor mai avea loc, meciul a fost reluat în conditii de siguranta, fara a exista violente”.

“Jandarmeria Bucuresti si Federatia Româna de Fotbal îsi exprima speranta ca astfel de incidente nu se vor mai repeta si ca fotbalul va ramâne un mijloc de bucurie si unitate pentru toti suporterii”, a adaugat Jandarmeria, mentionând ca pentru desfasurarea în conditii de ordine si siguranta publica a meciului aproximativ 500 de jandarmi, alaturi de ceilalti reprezentanti ai institutiilor cu atributii în domeniu, au luat masuri pentru deplasarea în conditii de siguranta a suporterilor la si de la stadion, pe timpul desfasurarii jocului sportiv în incinta Arenei Nationale, precum si pentru asigurarea unui climat de siguranta la nivelul Capitalei.

Citește toată știrea

Jandarmeria Capitalei: Au fost identificaţi 458 de fani din grupul din cauza căruia a fost întrerupt meciul România – Kosovo
Publicitate