Publicitate

Ocupantii duc o politica de teroare în zona ocupata a regiunii Zaporizhia, scrie agentia de presa Ukrinform, care o citeaza pe comisarul pentru drepturile omului al Radei Supreme a Ucrainei Lyudmila Denisova.
„Agresorul pune în aplicare o politica de teroare în teritoriile ocupate temporar din regiunea Zaporijia . Ocupantii împiedica evacuarile în regiunile sigure ale Ucrainei si jefuiesc întreprinderile agricole”, se arata în comunicat.

În special, în satul Cernihivka, ocupantii vor sa ia pamântul oamenilor. Acestia sunt nevoiti sa completeze pâna pe 8 mai un formular în care se precizeaza cât teren au, în schimbul unei licenta de folosire a terenului respectiv. În caz contrar, comandantul va dispune de toate terenurile care nu au fost trecute în formulare.

Potrivit lui Denisova, în Mykhailivka ocupantii introduc propriul sistem de impozitare temporara pentru antreprenori. Cei care doresc sa continue sa lucreze trebuie sa se reînregistreze sub noi reguli. De asemenea, rusii pretind achitarea unei „taxe militare”.

Comisarul pentru Drepturile Omului al Parlamentului ucrainean subliniaza ca terorizarea sau maltratarea civililor este o crima de razboi în conformitate cu Statutul Tribunalului Militar International si al Curtii Penale Internationale si o încalcare a Conventiei de la Geneva.

Citește toată știrea

Jefuitorii ruși îi obligă pe ucraineni să plătească ”taxe militare” și le iau terenurile agricole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate