Publicitate

Judecatoarele care au condamnat mari corupti, precum Sorin Oprescu, Nelu Iordache sau Lucian Duta, sunt împiedicate sa-si ocupe posturile la Curtea de Apel Bucuresti. La zece zile de la pronuntare, conducerea Curtii de Apel Bucuresti (CAB) refuza sa puna în aplicare deciziile instantei supreme si ale Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care au stabilit reîncadrarea judecatoarelor Daniela Panioglu si Nadia Gulutanu pe functiile anterioare, adica la Sectia a 2-a penala.
În ciuda deficitului de magistrati si a încarcaturii de dosare, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) amâna, fara justificare, reîncadrarea judecatoarelor Panioglu si Gulutanu, reprimite în magistratura dupa ce au câstigat câte patru dosare cu Inspectia Judiciara.

PRESShub a întrebat CAB daca a pus în executare deciziile Sectiei pentru judecatori a CSM din 7 octombrie care au stabilit reîncadrarea celor doua judecatoare în urma câstigarii proceselor cu Inspectia Judiciara la ÎCCJ.

Curtea de Apel Bucuresti ne-a transmis ca „a luat act de hotarârea Consiliului Superior al Magistraturii, iar în acord cu dispozitiile art. 7 alin. 1 si art. 17 alin. 1 din Regulamentul de Ordine Interioara al Instantelor Judecatoresti urmeaza sa avizeze componenta sectiilor Curtii de Apel Bucuresti. Mentionam, totodata, ca pe site-ul Curtii de Apel Bucuresti poate fi vizualizata componenta actualizata a tuturor sectiilor Curtii de Apel Bucuresti”.

Potrivit instructiunilor, am verificat site-ul institutiei, dar numele Panioglu si Gulutanu nu apar printre judecatorii CAB. Din raspuns, practic, conducerea Curtii de Apel Bucuresti, asigurata de Liana Nicoleta Arsenie (foto) recunoaste ca nu a pus în mod efectiv hotarârile instantei supreme în executare si nu le-au repus în functie, la sectia de unde au fost suspendate.

Vezi mai multe detalii pe presshub.ro

 

 

Citește toată știrea

Judecătoarele care au condamnat mari corupţI sunt ţinute departe de posturile la Curtea de Apel Bucureşti
Publicitate