Publicitate

Tribunalul Iasi intentioneaza sa renoveze doua dintre sediile judecatoriilor din subordine, respectiv cele de Hârlau si Raducaneni. Cele doua proceduri lansate pe platforma electronica de achzitii publice vizeaza atribuirea contractelor de proiectare si executie a lucrarilor de reparatii capitale, consolidare si modernizare.
Cladirea Judecatoriei Hârlau, construita în 1963 pe trei niveluri, are o suprafata desfasurata de 676 mp, în vreme ce la Raducaneni sediul principal dateaza din 1974, iar cele doua niveluri (730 mp) sunt ocupate atât de instanta, cât si de parchet. „Starea actuala a sediului Judecatoriei nu corespunde cerintelor minimale pentru functionare. De asemenea, cladirea nu asigura conditiile corespunzatoare functionarii unei judecatorii. Afirmatia se argumenteaza prin insuficienta spatiilor de arhivare, a spatiilor pentru personalul judecatoriei, personalul care asigura paza arestatilor, avocati si a celorlalte categorii de persoane, inclusiv o compartimentare improprie desfasurarii în bune conditii a actului de justitie”, se arata în cele doua caiete de sarcini care însotesc procedurile.

Valorile estimate pentru cele doua sunt 4,25 milioane de lei la Hârlau si 4,5 milioane pentru Raducaneni. Contractele prevad pentru proiectare 3 luni, iar pentru executie 12 luni la Hârlau si 15 luni la Raducaneni. Termenul de înscriere a ofertelor este 17, respectiv 14 octombrie, iar evaluarea se va face dupa componenta financiara (80 la suta) si dupa experienta profesionala a echipei (20 la suta).

Citește toată știrea

Judecătoriile Hârlău şi Răducăneni intră în renovare
Publicitate