Publicitate

Licitatia pentru achizitia si distribuirea fructelor, lactatelor si produselor de panificatie pentru cei peste 84 de mii de copii înscrisi în scolile si gradinitele din judet începe de la 18,6 milioane de lei. Suma acopera anul scolar în curs

 
Acordul-cadru de furnizare si distributie a fructelor (mere), laptelui si produselor lactate si a produselor de panificatie elevilor si prescolarilor pentru anul scolar 2022-2023 a fost lansat la licitatie cu o valoare estimata de 18,63 milioane de lei. El vizeaza elevii din învatamântul primar si gimnazial de stat si privat, precum si prescolarii din gradinitele de stat si privat cu program normal de 4 ore.

Judetul Iasi a fost împartit în cinci zone, unde vor fi distribuite cele trei loturi – fructe, lactate si produse de panificatie. Zona 5 (municipiul Iasi) este cea mai mare, cu aproximativ 29.800 de beneficiari si peste 4,7 milioane de portii. Procedura porneste aici de la o valoare estimata de 2,8 milioane de lei pentru produse de panificatie, 2,5 milioane pentru cele lactate si 1,2 milioane de lei la capitolul fructe (pentru cel putin 2,8 milioane de portii).

Pretul conteaza doar 40 la suta din punctajul de evaluare a ofertei, în vreme ce 60 la suta se acorda pentru calitate. În plus, ofertantii trebuie sa dispuna de minim 6 mijloace de transport pentru fiecare lot din zona IV, cea mai mica (10.800 de beneficiari), respectiv 10 masini pentru loturile din zona V.

Zona IV se refera la vestul judetului, de la Lespezi pâna la Rachiteni, inclusiv Pascani. Zona I, cu 16 mii de copii, cuprinde sud-estul judetului, de la Ungheni la Ipatele, Zona II, cu 15 mii de beneficiari, acopera nord-estul judetului, de la Bivolari la Popesti (inclusiv Holboca, Rediu si Miroslava), iar Zona a III-a, cu 12,6 mii de elevi si prescolari din cele trei orase – Hârlau, Tg. Frumos si Podu Iloaiei – si comunele din vecinatatea lor.

Ofertele sunt asteptate pâna pe 3 noiembrie, iar durata contractului cadru este de 10 luni. La sedinta de plen din august, consilierii judeteni au adoptat aplicarea programului pentru anul scolar 2022/2023 în toate cele 98 de comune si orase din judet. Programul pentru scoli al României prevede ca prescolarii din gradinitele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/ acreditate si particulare acreditate si pentru elevii din învatamântul primar si gimnazial de stat si particular vor primi zilnic fructe si legume proaspete, lapte si produse lactate si de produse de panificatie. Sunt finantate achizitia produselor (inclusiv TVA), cheltuielile de transport, distributie si depozitare a acestora, inclusiv masurile educative care însotesc distributia lor. 

Citește toată știrea

Judeţul, împărţit în cinci zone pentru corn, lapte şi mere pentru elevi. 18,6 milioane, estimări pe total
Publicitate