Publicitate

Celebra jurnalista Christiane Amanpour a anunat, joi, ca un interviu cu presedintele iranian, Ebrahim Raisi, a fost anulat, dupa ce acesta a insistat ca ea sa poarte un val, care este în centrul unor proteste majore în statul condus de clerici, transmite AFP.
Amanpour, principala prezentatoare internationala a CNN, care are o emisiune si la postul public de televiziune american PBS, a declarat ca era pregatita pentru interviu miercuri, în marja Adunarii Generale a ONU, când un consilier a insistat sa îsi acopere parul. 

 „Am refuzat politicos. Ne aflam la New York, unde nu exista nicio lege sau traditie în ceea ce priveste valul pe cap”, a scris Amanpour, nascuta în Marea Britanie din tata iranian, pe Twitter.  „Am subliniat ca niciun presedinte iranian anterior nu a cerut acest lucru atunci când i-am intervievat în afara Iranului”, a adaugat ea. 

 „Am spus ca nu pot fi de acord cu aceasta conditie fara precedent si neasteptata”, a mai scris jurnalista. Ea a postat o fotografie cu ea însasi – fara val – stând în fata unui scaun gol unde ar fi fost Raisi. 

Un consilier al lui Raisi, un cleric de linie dura, i-a spus lui Amanpour ca acesta a insistat asupra valului din cauza „situatiei din Iran”, a mai mentionat jurnalista.

Iranul este, de aproape o saptamâna, scena unor proteste violente, generate de decesul lui Mahsa Amini, în vârsta de 22 de ani, care a murit dupa ce a fost arestata de politia morala care aplica regulile clericilor privind modul în care se îmbraca femeile. 

 Un grup neguvernamental a declarat ca cel putin 31 de civili iranieni au fost ucisi în timpul represiunii protestelor, în care au fost vazute femei arzând esarfe. 

 

 

Citește toată știrea

Jurnalista Christiane Amanpour l-a sfidat pe preşedintele Iranului. Ea a refuzat să poarte vălul în timpul interviului cu acesta
Publicitate