Publicitate

Liderul nord-coreean Kim Jong Un si presedintele rus Vladimir Putin s-au întâlnit, miercuri, la un centru spatial din estul Rusiei, înaintea unor discutii anticipate privind armele si la doar câteva ore dupa ce Coreea de Nord a lansat doua rachete balistice în apele din largul Peninsulei Coreene, transmite CNN. Întâlnirea fata în fata de la cosmodromul Vostocini, este considerata o evolutie semnificativa, reunind doi lideri care sunt din ce în ce mai izolati pe scena mondiala si care vine pe fondul razboiului prelungit si ezitant al Rusiei în Ucraina si al sanctiunilor paralizante ale ONU.
O înregistrare video difuzata, miercuri, de Kremlin i-a aratat pe cei doi lideri dându-si mâna, în timp ce imaginile arata atât steagul rusesc, cât si cel nord-coreean fluturând în fata cladirii.

„Va multumim ca ne-ati invitat si ne-ati primit, în ciuda programului dumneavoastra încarcat”, a putut fi auzit Kim spunându-i lui Putin, care a întrebat despre calatoria sa.

În interiorul cosmodromului Vostocini, cei doi lideri au putut fi vazuti facând un tur al centrului spatial. Un jurnalist de la media de stat Russia 1 a declarat ca Kim a pus „o multime de întrebari foarte detaliate” despre cum functioneaza cosmodromul si ce rachete se lanseaza de la centru.

Kim a sosit în Rusia marti, potrivit presei de stat, la bordul trenului sau privat puternic blindat, însotit de lideri de partid, inclusiv de un oficial militar de rang înalt responsabil cu programele de rachete balistice ale tarii, potrivit unor fotografii împartasite de presa de stat nord-coreeana.

În timpul unei opriri în orasul de frontiera Khasan marti, unde Kim a fost întâmpinat de oficiali rusi, liderul nord-coreean a declarat ca deplasarea sa în Rusia este o „manifestare clara” a faptului ca Phenianul „acorda prioritate importantei strategice” a relatiilor dintre Moscova si Phenian, a relatat presa de stat.

Citește toată știrea

Kim Jong Un şi Vladimir Putin s-au întâlnit la un centru spaţial din estul Rusiei
Publicitate