Publicitate

Preotii care cer bani oamenilor pentru înmormântari si cununii pot primi sanctiuni grave, ba chiar risca sa fie exclusi din biserica.
Plata slujbelor de înmormântare sau de cununie nu este obligatorie, dar daca oamenii aleg sa ofere o anumita suma de bani, care poate fi considerata donatie, preotii trebuie sa elibereze chitanta, conform mesagerulhunedorean.ro.

Preotii acuzati ca cer bani pentru înmormântari, risca sa primeasca sanctiuni pornind de la o simpla mustrare si la verificari din ce în ce mai dese, pâna la mutarea disciplinara la alta biserica sau chiar caterisire, daca vorbim de cazuri mai grave, potrivit purtatorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Banescu.

Sinodul a implementat aceasta regula pentru a preveni abuzul financiar fata de familiile îndurerate si pentru asigurarea unei transparente financiare. Colectarea banilor de catre preoti atunci când este vorba de înmormântari variaza de la o biserica la alta, tocmai de aceea este recomandata contactarea autoritatilor locale, pentru a primi informatii cât mai precise cu privire la acest subiect.

Persoanele fortate de catre preoti sa plateasca anumite sume de bani, pot face reclamatii la Biserica Ortodoxa Româna pe adresa de email: biroul.sesizari@patriarhia.ro. 

Citește toată știrea

La această adresă de mail îi poţi reclama pe preoţii care îţi cer bani la înmormântare sau cununie
Publicitate