Publicitate

Cea mai aglomerata aerogara regionala ramâne Clujul, în vreme ce Timisoara a înregistrat de la începutul anului doar trei sferturi din fluxul pasagerilor de la Iasi.

 
Luna august, în care Iasul si-a consolidat pozitia pe locul secund în rândul aeroporturilor regionale, a fost prima cu un trafic de pasageri mai mare decât în luna corespunzatoare din 2019, dinaintea pandemiei. Aerogara ieseana a consemnat un nou record de trafic (peste 181 de mii de calatori într-o singura luna), dar si atingerea nivelului de un milion de pasageri de la începutul anului mai devreme decât în anii anteriori.

Daca pe aeroportul din Capitala traficul de pasageri a depasit de la începutul anului 8 milioane de pasageri, în tara Clujul ramâne cea mai aglomerata aerogara, cu 338 de mii de pasageri în august si aproape 1,7 milioane în primele 8 luni din 2022.

Asa cum am mai relatat, în Iasi – la fel si în celelalte doua aerogari din Moldova, Suceava si Bacau – fluxul pasagerilor a crescut vertiginos. În Top 5 al aeroporturilor din tara, aerogarile din Regiunea de Nord-Est ocupa trei pozitii, cu un trafic total de aproape 2 milioane de oameni de la începutul anului. Prin aeroportul banatean au trecut 770,5 mii de oameni din ianuarie pâna în august, iar prin cel din Sibiu, 410,4 mii, foarte aproape de Bacau, 413,8 mii de pasageri. Prin aerogara suceaveana au trecut aproape 490 de mii de calatori de la începutul anului.

Dupa cresterea fulminanta primavara-vara, traficul de pasageri va scadea în toate aeroporturile, asa cum se întâmpla în fiecare toamna. La Iasi, scaderea este dublata de plecarea înapoi la Chisinau a curselor transferate de Wizz Air la începutul razboiului din Ucraina si de disparitia zborurilor Blue Air.

Totusi, compania maghiara low-cost a anuntat luna trecuta ca doua dintre zborurile operate temporar în Iasi, Basel si Memmingen, vor fi redeschise aici. Wizz si-a anuntat de asemenea intentia sa creasca si frecventele unor zboruri, aducând înca o aeronava, a patra, la Iasi. 

Cititi si: Aeroportul Iasi încheie vara cu înca un record de trafic:181.400 de persoane

Cititi si: Wizz Air consolideaza baza de la Iasi. Record de trafic la Aeroport. Cursa spre Istanbul?

Cititi si: Terminalul 4 al Aeroportului, gata în septembrie anul viitor

 

Citește toată știrea

La Iaşi, lipsa autostrăzii a umplut aeroportul
Publicitate