Publicitate

​La Muzeul National de Istorie a României s-a deschis o expozitie care combina expunerea de obiecte clasice, în vitrine, cu tehnologii noi de realitate virtuala si augmentata. La vernisajul expozitiei care este deschisa pâna la final de an au fost facute demonstratii cu doua perechi de casti de realitate virtuala prin care puteau fi privite si miscate vase vechi.
Expozitia se numeste „Istorii din trecut. Calatorie virtuala în peisaje disparute” si tema este reprezentata de doua situri importante: necropola de incineratie din epoca bronzului de la Cîrna (jud, Dolj, în sud-vestul României) si cetatea bizantina de la Nufaru (jud. Tulcea, în sud-estul României), ambele situate în arealul Dunarii de Jos, zona geografica unde se pastreaza (înca) peisaje arheologice cu totul aparte.

Vizitatorii pot explora virtual pesterile paleolitice, asezarile din epoca fierului, vilele romane sau cetatile medievale.

”Aceasta expozitie cu tematica arheologica este cea dintâi realizata de Muzeul National de Istorie a Românie care reuneste – într-o maniera deopotriva atractiva si interactiva – modalitati clasice de etalare expozitionala a unor artefacte provenite din cercetari arheologice în conexiune cu cele mai noi tehnologii utilizate actualmente în muzeografie, anume realitatea virtuala (VR) si realitatea augmentata (AR)”, spun cei de la Muzeul National de Istorie.

Mai mult, pe hotnews

Citește toată știrea

La Muzeul Național de Istorie s-a deschis o expoziție care combină arheologia cu realitatea virtuală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate