Publicitate

Elena Lasconi, primarul orasului Câmpulung Muscel, l-a atacat pe liderul USR, Catalin Drula, în cadrul sedintei Comitetului Politic al formatiunii, desfasurate duminica. 
Potrivit Digi24, Elena Lasconi a spus în sedinta ca, în situatia în care USR nu ia 20- în alegerile de anul acesta, întreaga conducere a partidului trebuie sa demisioneze. De asemenea, ea le-a transmis colegilor ca, dupa ce i s-a dat „un sut în fund” de pe lista la europarlamentare, a cerut o discutie cu conducerea partidului, pe care o asteapta de trei luni. Mai mult, Lasconi a criticat si alianta USR cu PMP si Forta Dreptei.

Ce le-a spus Elena Lasconi, duminica, colegilor din USR, potrivit Digi24.ro:

„Veneam de la Câmpulung si când eram pe autostrada am avut asa, am vizualizat 2024, cu multe masini cu partidele pe care le stiti din scena politica, doar ca prima noastra masina merge pe prima banda cu vreo 60 de kilometri la ora, sa ne enerveze pe toti.

Desi putem sa calcam acceleratia la 130, legal. Mie-mi place viteza si mai mare, recunosc. Ce e cu frica asta, fratilor? De ce ne este frica? Ce-i cu frica asta? În afara faptului ca e ca o închisoare a spiritului, mi se pare.

Îi înteleg pe cei din prima masina, pentru ca vor sa ajunga în siguranta la Bucuresti si chiar la Bruxelles, dar noi unde vrem sa ajungem? Înteleg ca multi dintre voi se tem. Din nou, frica de faptul ca n-o sa mai fiti pe liste. Va întreb altceva. Daca o sa fiti pe liste, sprijiniti de conducere, câti dintre voi o sa fiti votati? Noi suntem alesii românilor din 2020. Ca sa ajungem la Luna, trebuie sa ne propunem sa ajungem la Soare. Trebuie sa mergem cu toate motoarele turate la maximum. Asa se face politica.

Da, stiu ca vi se spune «cine esti tu, Lasconi? Ca esti de 4 ani în politica, eu sunt din 2016». O am în sânge, cum multi dintre voi o aveti. Nu v-ati saturat sa auziti de fiecare data sloganul asta – «noi suntem un partid de 15-, si-asa nu ne voteaza altii. De ce sa ne agitam?».

Daca aveam atitudinea asta, în 2020 nu luam 57-. Anul asta ne-am propus 70-. Este posibil. Se poate întâmpla asta. Comitetul Politic este un for foarte important. Aici se decide constructia politica din 2024, un an foarte greu.

Toate dezbaterile, toate propunerile vor fi aici, daca vor avea curajul multi dintre voi sa le faca. Trebuie privite cu foarte mare responsabilitate. Cât contati? Pentru conducere, va spun acum. Câti dintre voi ati primit un document despre alianta pe care v-au cerut sa o validam? Eu nu spun c-o alianta nu este buna, dar care este respectul fata de noi – Comitetul Politic?

Asa ca, propun 3 lucruri. Daca la alegerile europarlamentare vom avea un scor sub 20-, întreaga conducere sa îsi dea demisia. Doi, amânarea cu 30 de zile a acestei decizii, pentru alianta, ca sa lamurim si noi care e treaba cu ea. Trei, foarte important, candidatul USR pentru functia de presedinte al României sa fie ales cu votul fiecarui membru al USR. Asa mi se pare normal. As vrea sa avem dezbateri, sa votati asta. Sa aveti curajul de a face asta.

Am mai auzit o metafora în partid cum ca conteaza valul ala, stiti, valul de dinainte de alegeri, de sus-jos. Noi putem sa facem valul, dar important e cum ne va prinde – cu trei barcute esuate sau pe-un transatlantic.

Am spus ca rufele murdare se spala-n familie. Dupa ce am primit un sut în fund, pe româneste, de pe lista de europarlamentare, un singur lucru am cerut, sa am o discutie cu Biroul National. De 3 luni astept asta. Si, când mi s-a spus ca va fi posibil, nu m-a mai sunat absolut nimeni. Genul asta de decizii luate de sus în jos, genul asta de lipsa de respect pentru un membru de partid, nu mai zic ca suntem o echipa, nu ne aduce decât apatie. Cine, Doamne, iarta-ma, o sa mai lipeasca afise în campanie, daca suntem tratati asa? Într-o zi esti uliu, în alta cioara”.

Citește toată știrea

Lasconi, atac la Drulă în ședința USR: După ce mi s-a dat un șut în fund, am cerut o discuție cu conducerea, de trei luni aștept
Publicitate