Publicitate

Tupeul unui sofer baut i-a lasat masca pe politistii rutieri. Întrebat daca înainte de a se urca la volan consumase alcool, a raspuns nonsalant ca da: ca sofer de tir, obisuieste sa bea înainte de a pleca în cursa. Soferul a beneficiat totusi de clementa judecatorilor.
Dupa cum au fost ulterior reconstituite evenimentele, în noaptea de 26/27 iulie 2020, Eduard Zîmbreanu jucase rummy cu câtiva prieteni pe soseaua Nationala, ocazie cu care a baut si 300 ml de vodca Absolut. În paralel, si-a stabilit o întâlnire cu un colaborator a doua zi, la restaurantul Cotnari. A doua zi dimineata, a plecat spre restaurant la volanul unui Opel Zafira. Felul haotic în care conducea si viteza automobilului au atras atentia soferului unui Mercedes. Cele doua masini s-au întânit fata în fata în intersectia dintre aleea Rozelor si bulevardul Socola. Mercedesul încerca sa parcheze, iar Opelul, aflat pe contrasens, îl bloca. Soferul Mercedesului a coborât si s-a îndreptat spre Opel, constatând ca Zîmbreanu emana halena alcoolica. A sunat imediat la 112. Pâna sa vina politistii, Zîmbreanu si-a condus masina spre casa, a lasat-o în fata blocului si s-a îndreptat linistit spre restaurantul Cotnari. În 10 minute, a mai baut 100 ml de vodca, dupa care s-a întors acasa. În fata blocului se afla soferul Mercedesului. Identificase Opelul dupa capota si jante, care erau calde înca. La scurt timp, si-au facut aparitia si politistii.

Luat la întrebari, Zîmbreanu a refuzat testarea cu aparatul Dräger, motivând ca nu se afla la volanul autoturismului si ca bause deja 100 ml de vodca. Invocând acelasi pretext, a refuzat si recoltarea de probe biologice. A confirmat însa ca bause înainte de a se urca la volan, „întrucât în meseria sa de sofer de tir obisnuieste sa consume bauturi alcoolice înaintea de efectuarea unui transport”, dupa cum avea sa se consemneze.

Trimis în judecata, Zîmbreanu a scapat totusi ieftin, magistratii luând în calcul în favoarea lui faptul ca nu provocase niciun accident, îsi recunoscuse fapta si se afla la prima abatere dovedita de la legea penala. El a fost condamnat de magistratii Judecatoriei la 1 an si 3 luni de închisoare, cu suspendarea executarii. Judecatorii nu au considerat necesar sa-i interzica dreptul de a conduce. Pe de alta parte, între timp el nu mai este sofer de tir, ci asamblor de biciclete.

Citește toată știrea

Le-a spus poliţiştilor că nu se urcă la volanul tirului fără să bea ceva înainte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate