Publicitate

Consiliera lui Kelemen, Armata si SRI. Mihaela Ioana Kaitor, secretar de stat la cabinetul vicepremierului Kelemen Hunor, s-a scolit la Colegiul National de Informatii al SRI. Celalalt vicepremier al României si ministru al Transporturilor, pesedistul Sorin Grindeanu, l-a recrutat pe sotul ei, Sorin Radu Paun, si l-a pus în functia de director general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.
Defapt.ro a dezvaluit ca Sorin Radu Paun a fost managerul si administratorul unei firme controlate de grupul austriac Strabag, la care oligarhul rus Oleg Deripaska este unul din marii actionari. Numele acestuia apare pe lista de sanctiuni a Uniunii Europene, dupa ce Rusia a invadat Ucraina.

Mihaela Ioana Kaitor s-a aflat în ultimii 12 ani în anturajul lui Kelemen Hunor, presedintele Uniunii Democrate Maghiare din România. Ea si-a început cariera în admnistratia publica în 2004, an în care a fost angajata pe functia de consilier la Ministerul Integrarii Europene. Apoi, dupa trei ani, a ajuns consilier pentru afaceri europene în cadrul Cancelariei Primului Ministru. De acolo, a fost promovata în functia de sef serviciu afaceri europene la Departamentul de Control al Guvernului.

În paralel, a urmat un curs postuniversitar la Colegiul National de Aparare pe „securitate si aparare nationala”. De la Guvern, a ajuns inspector la Directia de Control a Ministerului Sanatatii, apoi în Corpul de Control al ANAF.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

 

Citește toată știrea

Legăturile dubioase ale consilierei lui Kelemen Hunor: şcoală la SRI, plătită de oligarhul rus Oleg Deripaska

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate