Publicitate

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede majorarea de la 100 km/h la 120 km/h a limitei maxime de viteza în afara localitatilor, pe drumurile expres. Proiectul de lege semnat de USR a fost adoptat de Parlament pe 13 aprilie.
Presedintele a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice (PL-x 34/09.02.2022).

Potrivit legii, la articolul 49, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(4) Limitele maxime de viteza în afara localitatilor sunt: a) pe autostrazi – 130 km/h; b) pe drumurile expres – 120 km/h; c) pe drumurile nationale europene (E) – 100 km/h; d) pe celelalte categorii de drumuri – 90 km/h.”

Liderul interimar al USR, Catalin Drula afirma, dupa votul din Camera Deputatilor, ca la initiativa USR, viteza de circulatie pe drumurile expres va fi de 120 km/h.

El arata ca adoptarea legii a venit fix la timp pentru ca, saptamâna viitoare, vor fi dati în circulatie primii kilometri de drum expres din România. E vorba de un lot de 18km din DEx12 Craiova – Pitesti, ce reprezinta varianta de ocolire a orasului Bals.

 ”Desi e o mica întârziere pe acest Tronson 2 – calendarul discutat de mine anul trecut prevedea deschiderea întregului tronson de 40km Bals – Slatina pâna în Paste – deschiderea chiar si partiala este o gura de oxigen pentru traficul din zona. Ma bucur ca, prin ridicarea limitei de viteza pe drumurile expres, DEx12 nu va deveni o capcana de amenzi. Diferentele de constructie dintre un drum expres si o autostrada sunt minore, iar viteza de proiectare a unui DX este chiar 120 km/h. Ambele au 4 benzi de circulatie, sensuri separate fizic cu parapete, garduri de protectie si noduri denivelate”, spunea Catalin Drula.

 

Citește toată știrea

Legea USR promulgată: Limita maximă de viteză pe drumurile expres va fi de 120 km/h

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate