Publicitate

Patru echipe Nerdvana au reprezentat România la Finala World Robot Olympiad (WRO) 2023 din Panama, ce s-a desfasurat în perioada 7 – 9 noiembrie. La competitie au participat, în total, 451 de echipe din 80 de tari. 
Cine sunt câstigatorii din România

Medalia de Aur, categoria RoboMission Senior, a fost câstigata de echipa Nerdvana Mensa, din România, formata din fratii Zina si Yusuf Fares.
Medalia de Argint, categoria RoboMission Junior, a revenit echipei Nerdvana Taurus formata din Andrei Cosmin, Popescu Filimon si Adrian Simion.
Locul 4 mondial, categoria RoboSports, a fost ocupat de echipa formata din Alexandru Cristian Nicu, Robert Luca Gârbovan si Radu Nicolae Catana.
Locul 17 mondial, categoria Future Engineers: echipa Nerdvana Nemesis formata din Luca Mihai Priboi, Antonia Onisoru si Teodor Ovidiu Balan.

Echipele câstigatoare au fost pregatite de Marcela Priboi, Mihai Tutu si Justin Onisoru, de la centrul educational Nerdvana. Scopul competitiei WRO a fost îmbunatatirea conexiunilor prin încorporarea solutiilor robotizate, accentuând importanta incontestabila a Canalului Panama pentru comertul si comunicatiile maritime internationale la nivel mondial, iar tema „Conectarea lumii” a provocat sute de tineri pentru a gasi solutii inovative.

SURSA: startupcafé.ro

 

Citește toată știrea

Liceeni din România medaliaţi cu aur şi argint la un important concurs de robotică
Publicitate