Publicitate

Liga Germana de Fotbal (DFL), responsabila de primele doua divizii ale tarii, a oprit miercuri procesul de cautare a unui investitor strain pentru o participatie în divizia sa de broadcasting, pe fondul protestelor tot mai puternice ale suporterilor, relateaza Reuters.
În decembrie, cluburile de fotbal din primul si al doilea esalon din Germania au votat în favoarea permiterii unui investitor sa preia o participatie la divizia media a DFL, tranzactie evaluata între 900 de milioane si 1 miliard de euro.

Însa acest lucru a declansat un val de proteste din partea fanilor care se opun acestei miscari, pe care o considera o noua comercializare a fotbalului din tara. Suporterii au întrerupt multe meciuri, aruncând mingi de tenis si bomboane, dar si desfasurând bannere.

„O continuare cu succes a procesului pare imposibila, având în vedere evolutiile actuale”, a declarat într-un comunicat purtatorul de cuvânt al consiliului de administratie al DFL, Hans-Joachim Watzke, care este si director executiv al Borussiei Dortmund. „Chiar daca marea majoritate este în favoarea unui parteneriat strategic. Acesta este motivul pentru care consiliul a decis în unanimitate… sa nu continue procesul si sa nu îl finalizeze.”

Fanii au întrerupt aproape toate meciurile din Bundesliga la sfârsitul saptamânii trecute, pe masura ce si-au intensificat protestele, jocurile fiind întrerupte de mai multe ori si terminate mult mai târziu decât era programat.

Watzke a spus ca DFL va invita în urmatoarele saptamâni cluburile la discutii pentru a analiza procesul.

Decizia este o lovitura majora pentru DFL, care cauta sa creasca veniturile. Ligile din întreaga Europa cauta din ce în ce mai mult finantare externa prin intermediul unor acorduri de difuzare pentru a creste veniturile si pentru a-si spori raza de actiune globala. Bundesliga este a doua liga de fotbal din Europa dupa venituri, dupa Premier League din Anglia.

 

Citește toată știrea

Liga Germană de Fotbal renunţă la căutarea unui investitor străin după protestele suporterilor
Publicitate